MINISTARKA NELA KUBUROVIĆ: Država neće ostati nema na vapaj porodica žrtava

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2018

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radna grupa koja radi na izmenama Krivičnog zakonika uzeće u obzir sve na šta je do sada ukazano u slučaju akcije uvođenja doživotnog zatvora za ubice dece, kako bi ministarstvo u narednom periodu moglo da izađe sa konkretnim predlogom, kaže za "Blic" ministarka pravde Nela Kuburović.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović
- Radna grupa koja radi na izmenama Krivičnog zakonika svakako će uzeti u obzir sve na šta je do sada ukazano kako bi ministarstvo u narednom periodu moglo da izađe sa konkretnim predlogom - istakla je ona za "Blic".

Kako napominje list, Ministarstvo pravde, građani, kao i roditelji nevinih žrtava nisu ostali nemi na inicijativu da se ubice dece sklone iza rešetaka do kraja života.

Akciju su pokrenuli Fondacija "Tijana Jurić" i redakcija "Blica", a među onima koji su je podržali bila je i ministarka Kuburović, koja je izjavila da ministarstvo ne može da ostane imuno na veliki broj zahteva građana za uvođenje doživotne robije za ubice dece. Ministarka ističe da je radna grupa Ministarstva pravde još 2015. godine kao jedno od rešenja u tadašnjim izmenama Krivičnog zakonika predložila uvođenje doživotne kazne zatvora.

- Međutim, stručna javnost je imala podeljeno mišljenje, te je ministarstvo odlučilo da produži javnu raspravu povodom tog predloga. Imajući u vidu broj građana koji je podržao inicijativu, Ministarstvo pravde svakako neće ostati nemo - navodi Kuburović. 

Kako dodaje, resorno ministarstvo organizovalo je i okrugli sto o ovoj temi kako bi ponovo čulo stav struke, ali i drugih zainteresovanih.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading