POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE NAGRADIO KOLEGE: Zaplenili dva kilograma heroina! (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.06.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počasne plakete dvojici policijskih službenika

POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE NAGRADIO KOLEGE: Zaplenili dva kilograma heroina! (VIDEO)

Foto: https://www.policijskisindikatsrbije.org.rs/

Veljko Mijailović ispred Policijskog sindikata Srbije uručio je počasne plakete dvojici policijskih službenika iz Policijske uprave za grad Beograd, Milanu Srniću i Radetu Đuriću, koji su zaplenili dva kilograma heroina.

Mijailović je istakao njihov profesionalizam i hrabrost u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom. Pored plaketa, dobiće i nagrade. Mijailović je naglasio važnost afirmacije ovakvih policajaca koji svojim radom čine Beograd bezbednijim.

- Izuzetno mi je zadovojstvo i čast, što danas u ime predsednika Policijskog sindikata Srbije, a na osnovu odluke Policijskog sindikata Srbije sam u prilici da uručim počasne plakete istaknutim policijskim službenicima Policijske uprave za grad Beograd mojim kolegama Srniću i kolegi Đuriću.

Njih dvojica su iskazali maksimalni profesionalizam i izuzetnu hrabrost u u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom. Policijski sindikat Srbije će i pored počasne plakete da opredeli određenu novčanu pomoć za naše hrabre pripadnike ministarstva.

Nadam se da će Ministarstvo untrašnjih poslova vršti u budućem periodu, kao to što je činio da sada, afirmaciju ovakvih policajaca koji rizikujići svoje živote čine grad Beograd bezbednijim - rekao je predsednik sindikata Veljko Mijailović. 

Heroin je opioidni narkotik koji se dobija preradom morfina, prirodne supstance ekstrahovane iz semenskih čaura biljke maka. Hemijski naziv heroina je diacetilmorfin, a poznat je i kao "smack", "junk", "H", "black tar", "horse", i mnogim drugim imenima na ulici.

Karakteristike heroina:

Fizički izgled: Heroin može imati različite oblike i boje. Čist heroin je beli prah, ali može biti i smeđi prah ili tamna, lepljiva supstanca poznata kao "crni katran".

Način upotrebe: Heroin se može ubrizgavati, ušmrkavati ili pušiti. Ubrizgavanje pruža najbrži i najintenzivniji "high", dok pušenje i ušmrkavanje deluju nešto sporije.

Efekti na organizam: Heroin brzo prelazi iz krvi u mozak, gde se konvertuje u morfin i vezuje za opioidne receptore. Ovi receptori kontrolišu percepciju bola i nagrade. Korisnici osećaju intenzivan nalet euforije (poznat kao "rush"), praćen osećajem topline, teškim udovima, suženim zenicama, i izmenjenim mentalnim stanjem.

Rizici i posledice: Upotreba heroina nosi brojne zdravstvene rizike, uključujući:

Predoziranje: Može dovesti do zastoja disanja i smrti.
Zavisnost: Heroin izaziva visoku fizičku i psihičku zavisnost.
Zaraze: Injekciona upotreba povećava rizik od zaraznih bolesti poput HIV-a i hepatitisa zbog deljenja igala.
Zdravstveni problemi: Dugotrajna upotreba može izazvati ozbiljne probleme sa srcem, jetrom, bubrezima i plućima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading