REBIĆ U NIONU: Za Interpol nije pametno da primi Kosovo

Autor: Republika

Vesti

11.04.2018

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić predvodio je delegaciju Vlade Republike Srbije, sastavljenu od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja se danas u Lionu sastala sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom.

RepublikaFoto: Republika
Srdačan razgovor delegacija Srbije i Interpola

- Tokom odvojenih razgovora sa predsednikom Mengom i generalnim sekretarom Štokom istaknuta je posvećenost Srbije saradnji sa Interpolom. S obzirom na dosadašnji nivo saradnje i ostvarene rezultate u razmeni operativnih podataka sa drugim članicama Interpola, jasno je da je srpska policija pouzdan i respektabilan partner svim svetskim policijama - rekao je Rebić.

Direktor policije je istakao da Republika Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu.

- Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola kako bi ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije ni samog Interpola. Srbija je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa i ja sam kao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevao da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola - rekao je Rebić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading