(VIDEO,FOTO) Ruski i srpski "zmajevi" zajedno: KRIMINALCI, CRNO VAM SE PIŠE!

Autor:

Vesti

11.04.2018

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin prisustvovali su danas u Nastavnom centru Makiš pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a (JZO) i instruktora Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije (FSO).

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Čepurin i Nebojša Stefanović u Makišu

- Ovo je već treća godina uspešne saradnje Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije i naše Jedinice za obezbeđenje. Drago mi je da vidim da naši momci koriste ova izuzetno važna znanja da unaprede svoj rad i da budu efikasniji u zaštiti svih štićenih ličnosti i objekata - rekao je Stefanović.

On je istakao da je FSO u saradnji sa našom Jedinicom prolazila kurseve obuke za vozače specijalnih vozila, zaštitu štićenih ličnosti i zaštitu objekata.

- Federalna služba je kroz složene tehnike i radnje pomogla da naši momci usvoje ta nova znanja i da time efikasnije, brže i bolje budu na raspolaganju  u zaštiti Republike Srbije i njenih građana. Zadovoljstvo mi je da možemo da kažemo da ćemo nastaviti ovu dobru saradnju i da ćemo i u narednom periodu razmenom iskustava jedni drugima pomoći da unapredimo bezbednost naših zemalja i da se zajednički odupremo svakom izazovu organizovanog kriminala, terorizma ili bilo koje druge vrste ugrožavanja bezbednosti naših građana - poručio je ministar.   

Foto: MUP Srbije

Ambasador Čepurin istakao je da je Federalna služba obezbeđenja predsednika Ruske Federacije jako važna služba.

- Ova Služba ima dugačku istoriju, od više desetina godina, i mislim da je izuzetno važno što je uspostavljena dobra saradnja sa srpskim kolegama. Od njenih pripadnika sam čuo i da su srpski stručnjaci izuzetno dobro pripremljeni i pošto će ova saradnja u svakom slučaju biti od velike koristi smatramo da je treba dalje razvijati - rekao je Čepurin.

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), zajedno sa instruktorima FSO, izveli su više različitih vežbi u kojima su prikazali sposobnosti i veštine u odbrani napada na štićenu ličnost, u slučajevima poput prolaza kroz agresivnu masu, napada na vozilo na parkingu, napada palicom, bombom, pištoljem i nožem na štićenu ličnost, na eskort automatskom puškom i slično.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading