EVO KOJI PRELAZI SU ZATVORENI: Ako ste se uputili ovamo, nećete preći granicu!

Autor:

Vesti

09.06.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz MUP-a apeluju na građane da zbog pojačanog intenziteta saobraćaja biraju alternativne putne pravce i manje opterećene granične prelaze.

EVO KOJI PRELAZI SU ZATVORENI: Ako ste se uputili ovamo, nećete preći granicu!

Foto: RINA

Zbog izvođenja radova u međuzoni na teritoriji Crne Gore  danas od 10 do 18 časova biće obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila na Graničnom prelazu Špiljani u Srbiji i Dračenovac u Crnoj Gori.

Saobraćaj autobusa biće preusmeren na Granični prelaz Godovo i Vuča, dok će se saobraćaj putničkih vozila odvijati neometano preko Špiljana i Dračennovca, potvrdjeno je za RINU u MUP-u.

Oni apeluju na građane da zbog pojačanog intenziteta saobraćaja biraju alternativne putne pravce i manje opterećene granične prelaze.

Kada se nađeš u saobraćajnoj gužvi, važno je zadržati smirenost i postupiti odgovorno. Evo nekoliko saveta:

Ostanite mirni: Nemojte paničiti ili izgubiti strpljenje. To može samo pogoršati situaciju.

Pratite informacije: Ako ste u mogućnosti, pratite lokalne radio stanice ili aplikacije za saobraćaj kako biste bili obavešteni o uzrocima gužve i mogućim alternativnim rutama.

Budite strpljivi: Gužve se često dešavaju iznenada i nema puno toga što možete uraditi osim da sačekate da se situacija poboljša.

Podelite informacije: Ako ste blokirani u gužvi, obavestite ljude sa kojima se sastajete ili čekaju na vaš dolazak kako bi znali da ćete kasniti.

Razmotrite alternativne rute: Ako je moguće, istražite alternativne puteve ili javni prevoz kako biste izbegli glavne gužve.

Ostavite dovoljno prostora: Ako se krećete u sporom saobraćaju, držite dovoljno prostora između vašeg i vozila ispred kako biste izbegli sudare u slučaju naglog zaustavljanja.

Koristite vreme pametno: Ako očekujete da ćete biti u gužvi duže vreme, iskoristite to vreme da slušate muziku, podcaste ili da se pozabavite nekim drugim aktivnostima kako biste ublažili stres.

Pametno upravljanje situacijom i sačuvanje smirenosti su ključni u situacijama saobraćajnih gužvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading