RADULOVIĆ JE UVEO IZOLACIONISTIČKU DESNICU: Aleksandar Stevanović o raskolu u DJB

Autor: danas.rs, Republika

Vesti

09.04.2018

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isključeni potpredsednik pokreta Dosta je bilo Aleksandar Stevanović izneo je na videlo sav prljav veš ovog pokreta nakon što je DJB u koaliciji sa Dverima neslavno prošao na izborima u Beogradu.

RepublikaFoto: twitter.com/tvbalkaninfo
Raskrinkao Radulovića: Aleksandar Stevanović

U intervjuu Danasu Stevanović je govorio o prirodi nesporazuma sa šefom u ostavci ovog pokreta Sašom Radulovićem, zamerajući mu pre svega što je kao zvaničnu politiku DJB uveo i "izolacionističku desnicu."

- Razlike su se odnosile na strategiju rasta i korišćenja momentuma posle parlamentarnih izbora, spoljnu politiku, reagovanje na slučaj navodnog neplaćenog poreza u SAD, način komunikacije, istraživanja stavova glasača, odnos prema ljudima koji su mnogo dali DJB, unutrašnju demokratiju, odnos sa medijima, stalne negativne kampanje… Drugim rečima, sve dok je postojao jedan dobar razlog, ja sam u telima stranke, pre svega u Predsedništvu, jasno iskazivao svoje stavove i predloge DJB. Kada je i poslednji razlog nestao, rešio sam da stavove iznesem pred Glavni odbor - rekao je Stevanović.

Na pitanje da li je isključen iz DJB jer je Radulović u njemu video stvarnu opasnost po sebe i svoj položaj, on je odgovorio

- Iskreno sam se nadao da kroz razgovor i sučeljavanje stavova možemo doći do rešenja. Očito je predsednik u ostavci mislio drugačije. Nisam mogao da pređem preko odstupanja od izvornog programa DJB i prelazak na pozicije izolacionističke desnice bez da je ikada to na telima stranke usvojeno kao zvanična politika, rat sa medijima i kolegama iz opozicije, kao i odnos prema ljudima kao potrošnoj robi. Eventualni zaokret je moguć u politici, ali on ne može biti nametnut mimo organa stranke - naveo je Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Dacha

09.04.2018 17:15

Mogao je Stevanovic sve ovo izneti u javnost i pre beogradskih izbora, znao je to i tada, ali je kukavicki cutao, a sto se Radulovica tice, definitivno je izgubio kompas.

Milos

09.04.2018 17:26

DJB je završio svoju etapu kao politička stranka sada im sledi rascep i raskol.

Jasna

09.04.2018 17:32

Raskol u DJB je bio neminovnost.

sasa

10.04.2018 06:11

@Jasna - Pocetak kraja DJB....Totalni raspad sistema