Vulin: Vučić se grčevito bori u korist srpskog naroda

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.04.2018

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je Srbija vojno neutralna zemlje koja sama donosi odluke i nije obavezna da se povinuje bilo čijoj politici.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
Aleksandar Vulin

On je naveo da je osnaživanje Vojske Srbije neophodno kako bi Srbija ostala nezavisna i dodao da će migovi, čija je modernizacija u toku, biti najsavremeniji u regionu.

- U skladu sa dogovorom Vučića i Putina mi ćemo nastaviti sa opremanjem vojske, biće tu još oklopnih vozila, tenkova...Rusija je našs značajan partner, sve što je dogovoreno sprovodi se na vreme. Mil Mi-17 helikopter, to mislimo da nam je sad potrebno - rekao je Vulin za televiziju "Pink".

Kako kaže, Vojska Srbije se polako obnavlja, a jačanje vojske značni stabilniji Balkan i mir.

- Vrlo brzo ćemo u javnost izaći sa informacijama o uvozu još migova, četiri aviona iz Belorusije. Mig 35, njega nema na ovim prostorima, to su izuzetni helikopteri. Kada jačate svoju vojsku, jačate ukupne kapacitete zemlje. Svako ulaganje u vojsku je ulaganje u celu zajednicu, nova radna mesta, razvoj sredine - rekao je Vulin.

pripadnici Vojske Srbije trenutno učestvuju u 10 mirovnih operacija širom sveta

Upitan za situacija na Kosovu, Vulin je rekao da je pozicija Srbije nezgodna, ali da nadu ulivaju napori predsednika Vučića i lični autoritet koji omogućava da ga uvažavaju najmoćniji svetski državnici.


- Vučić se grčevito, žilavo bori u korist srpskog naroda. Već smo pregovarali ZSO, tu nema ponovnog pregovaranja, imam veliko poverenje u Vučića i znam da će uraditi sve što je moguće da sačuva sve sto može na KiM - rekao je Vulin.

Ministar kaže da iako postoji uvažavanje velikih sila prema predsedniku Vučiću lično, to ne znači da će one menjati svoju politiku.


- Traži se od Srbije da prihvati nasilje koje se vrši nad njom, to prevazilazi naše snage. Mi imamo saveznike i oni istupaju snažnije, ako imaju prema kome - naglasio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
sanja

09.04.2018 07:47

I narod prepoznaje Vucicevu borbu, zato i ima toliku podrsku.

sasa

09.04.2018 08:55

@sanja - NJegova borba je od velikog znacaja za srbe ,znaju oni to.

Slaven

09.04.2018 07:48

Imamo ogromno poverenje u Vučića, jer uvek radi u interesu i samo u interesu svog naroda!

hani

09.04.2018 10:49

@Slaven - Zahvaljujuci njemu Srbija je na dobrom putu da uspe.