VULIN: Vučić će se izboriti za Kosovo

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.04.2018

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je u teškoj poziciji, suočena sa silom velikih koji od Srbije traže da ona opravda njihovo kršenje međunarodnog prava i nasilje koje su sprovodili, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin i ističe da se na čelu Srbije, posle dugo vremena, nalazi predsednik koji ima hrabrosti da se nosi sa jačim od sebe i koji izdržava pritiske.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ


"Vučić će se izboriti" -  rekao je Vulin odgovarajući na pitanje u koliko teškoj situaciji je Srbija trenutno kada je reč o KiM i hoće li moći da izvuče maksimum.

Ministar je rekao da je veoma teško govoriti o normalizaciji odnosa sa Prišitnom, odnosno sa onima koji se koriste nasiljem i ne drže reč. 

- Otvoreno vas lažu, prete i podmeću, ali ovo nije stvar izbora, već onog što se mora uraditi za svoj narod i zemlju - kaže Vulin govoreći o normalizaciji odnosa sa Prištinom. 

Ocenio je je nedavni napad na direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića bio planski napad i na Ðurića i na prostor severa KiM, neuspeli pokušaj da se Srbi uplaše, proteraju, a upitan da li će uskoro ići na KiM, kaže da bi to voleo, da kao i uvek može da uđe na KiM i izađe kada god i gde god je potrebno. 

- Ali, sada je to stvar naše političke procene, ne sile Prištine. Hapsili su oni mene i ranije, ali im nije uspevalo da zaustave ni moj rad ni našu politiku - dodaje Vulin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Moderni konzervativac

08.04.2018 15:19

Srbija ne sme da odustane od svojih stavova i principa kada je u status Kosova u pitanju!

Moderni konzervativac

08.04.2018 15:21

Nadam se da ce velike sile konacno uvideti koja strana ima nameru da problem resi na miran i civilizovan nacin a koja koristi i razume samo i iskljucivo jezik nasilja i mrznje!

Moderni konzervativac

08.04.2018 15:22

Imam poverenja u Vucica i njegov tim, siguran sam da ce se jednog dana izboriti za Kosovo!

Soldat

08.04.2018 15:51

Srbija ne sme odustati od KiM!