ŽEŽELJEV MOST - SIMBOL MODERNE SRBIJE: Železnica kreće sa radom od PODNEVA!

Autor: Tanjug

Vesti

07.04.2018

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta u Novom Sadu biće uspostavljen danas od podneva, saopštila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Zorana Mihajlović o železničkom saobraćaju na mostu u Novom Sadu

- Kao što smo i obećali pre desetak dana u Novom Sadu, u prvoj nedelji arpila ponovo kreće redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta. Do juna očekujem da se završe i preostali radovi na pristupnim saobraćajnicama, kako bi građani Novog Sada mogli u potpunosti da ga koriste - rekla je ona.

Podsetila je da je ovaj most važan i za Novi Sad, ali i za celu Srbiju, jer se nalazi i na železničkom Koridoru 10, ali je i deo buduće brze pruge Beograd-Budimpešta. 

- Žeželjev most je simbol moderne Srbije, njene obnove i bolje budućnosti, koja je u povezivanju i saradnji sa svima - podvukla je Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE/M. MIRČETIĆ

Vrednost izgradnje Žeželjevog mosta je, kako je saopštilo Ministarstvo, 54,74 miliona evra, a od toga, 25,37 miliona evra iznosi donacija Evropske unije, 25 miliona evra uložili su Vojvodina i Grad Novi Sad, a još 4,37 miliona evra uloženo je iz republičkog budžeta.

Žeželjev most, preko Dunava, srušen je 23. aprila 1999. godine u NATO bombardovanju. 

Radovi na obnovi započeli su još aprila 2012, ali je tek uključivanjem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u projekat 2014. pojačana koordinacija među učesnicima u projektu i rešeni svi finansijski, organizacioni i tehnički problemi koji su usporavali završetak radova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading