Brnabić: Ćuprija ima veliki potencijal za investicije

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ćuprija još uvek ima jako veliki potencijal za investiranje i razvijanje malih i srednjih preduzeća, tako da ćemo dolaskom novih investitora smanjiti broj nezaposlenih ne samo u tom mestu, već i u Paraćinu i Jagodini", poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

Na pitanje novinara da li vlada raspolaže podacima o trenutnom broju nezaposlenih u lokalnim samoupravama, premijerka je kazala da za neke samouprave postoje takvi podaci, a za neke ne. 

- Jasno je da u nekim lokalnim samoupravama postoji znatan broj nezaposlenih, ali imamo i one u kojima više nema nezaposlenosti. Tu ćemo, paralelno sa dualnim obrazovanjem, a koje smo uveli zahvaljujući hrabrim i brzim potezima Ministarstva prosvete, morati da otvaramo obrazovne centre - ukazala je premijerka, koja je danas boravila u radnoj poseti Ćupriji. 

Prema njenim rečima, vlada, kroz saradnju sa nekoliko investitora i privrednom komorom, u ovom trenutku razmišlja u kojim gradovima bi trebalo otvoriti obrazovne centre. 

- Razmišljamo u kojim gradovima ćemo otvarati obrazovne centre da bismo brže radili prekvalifikacije, ili da bi visoko obrazovani inženjeri dobili usku stručnu obuku upravo od investitora koji će tek otvarati svoje pogone. Videćete da će se to ostvariti u narednih nekoliko meseci u gradovima širom Srbije - poručila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Napredni decak

04.04.2018 14:09

Ovo je jos jedan pokazatelj koliko dobro, odgovorno i savesno radi ova vlada na celu sa premijerkom Anom Brnabic! Sve pohvale, samo tako nastavite!

Ela

04.04.2018 14:13

Bravo za premijerku!

Stuka

04.04.2018 14:20

Bravo. Tako treba.

Stuka

04.04.2018 14:21

Samo neka bude sto vise investicija.