Stručni žiri bio jednoglasan: Evo zbog čega je Milun Todorović odneo prestižno "321 Srbija" priznanje!

Autor:

Vesti

24.04.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, po podluci višečlanog stručnog žirija, poneo je priznanje za najboljeg gradonačelnika koje na godišnjem nivou dodeljuje Udruženje „3,2,1 Srbija!", nosilac istoimenog projekta od nacionalnog značaja.

Stručni žiri bio jednoglasan: Evo zbog čega je Milun Todorović odneo prestižno "321 Srbija" priznanje!

Foto: 321 Srbija

Nagrada nije samo priznanje za njegov i rad njegovog tima, već i za angažovanje u rešavanju problema građana. Jedan od najupečatljivijih primera je slučaj nepokretne Slobodanke Pajović i njenog sina, kome je gradonačelnik Milun Todorović pritekao u pomoć. Nakon što je informisao predsednika Aleksandra Vučića o njihovoj situaciji, u kratkom roku im je izgrađena nova kuća, čime je trajno rešeno njihovo stambeno pitanje.

Todorovićeva administracija se fokusira na razvoj infrastrukture i privrede u Čačku. Jedan od ključnih projekata je izgradnja zdravstvene stanice u Ljubiću, koja će poboljšati pristup zdravstvenim uslugama za lokalno stanovništvo. Zdravstvena stanica u Ljubiću uskoro će otvoriti svoja vrata korisnicima, a Čačani će po završetku finalnih radova uskoro biti u prilici da prošetaju veličanstvenom pešačkom zonom u centru grada.

 

Industrijska zona grada takođe beleži ogroman rast, gde se, osim fabrika poput "Forverka" i "Vilanda", nedaleko od mesta gde će biti izgrađena petlja za Moravski koridor, gradi još jedna fabrika, koja donosi i nova radna mesta. U planu je izgradnja prvog ritejl parka u ovom delu Srbije, što će dodatno doprineti ekonomskom razvoju grada.

Posebna pažnja posvećuje se i deci, što se vidi kroz izgradnju novih obdaništa i igrališta. Postavljen je kamen-temeljac za izgradnju vrtića u selu Zablaće, radove uveliko traju, a otvanje istog će omogućiti daleko bolje uslove za najmlađe stanovnike Čačka.

Turistički potencijal Čačka takođe se razvija, sa planiranim vidikovcem na Kablaru koji će postati jedan od turističkih bisera Srbije. I pored izazova u izgradnji, očekuje se da će radovi biti završeni u predviđenom roku, doprinoseći turističkoj ponudi grada.

Najava rekonstrukcije kanala za navodnjavanje Čačak - Parmenac predstavlja važan korak ka unapređenju poljoprivredne proizvodnje u regionu. Modernizacija kanala omogućiće efikasnije korišćenje vode za navodnjavanje, što će doprineti povećanju prinosa i poboljšanju ekonomske situacije poljoprivrednika.

Sve ovo ukazuje na dinamičan razvoj Čačka pod vođstvom gradonačelnika Miluna Todorovića. Njegova posvećenost i inicijativa donose konkretnu korist građanima, stvarajući bolje uslove za život i rad u ovom gradu.

Osim Todorovića, u konkurenciji za godišnju nagradu za najboljeg gradonačelnika, koja je dodeljena na svečanosti održanoj 17.aprila u Beogradu, našli su se i Milan Đurić, prvi čovek Novog Sada i Simo Salapura , gradonačelnik Zrenjanina koji su takođe, ogromnim i vrednim radom i trudom doprineli da gradovi koje vode, danas izgledaju svetski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading