STRAVIČNA SUDBINA MARICE MIRIĆ O KOJOJ JE PRIČAO VUČIĆ NA SAVETU BEZBEDNOSTI UN: Silovana i zaklana od strane albanskih ekstremista

Autor:

Vesti

22.04.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marica Mirić - žrtva strahovitog zločina na Kosovu

STRAVIČNA SUDBINA MARICE MIRIĆ O KOJOJ JE PRIČAO VUČIĆ NA SAVETU BEZBEDNOSTI UN:  Silovana i zaklana od strane albanskih ekstremista

Foto: Printscreen/Pink


Marica Mirić, mlada studentkinja ekonomije iz sela Belo Polje kraj Peći, postala je simbol stradanja srpskog stanovništva tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. Nakon povlačenja srpske vojske i policije, Marica nije želela da napusti svoj dom, uprkos rastućem nasilju albanskih ekstremista. Tragično, postala je žrtva brutalnog napada, kada su pripadnici OVK silovali i ubili ovu paralizovanu devojku pred očima njene majke.

Reakcija predsednika Vučića na optužbe Vjose Osmani

Na sednici Saveta bezbednosti UN, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, oštro je odgovorio na optužbe Vjose Osmani, koja je dovela žene koje tvrde da su bile žrtve srpskih zločina. Vučić je istakao da su i Srbi bili izloženi strašnim zločinima i da Srbija nije obaveštena o sastavu kosovske delegacije. Takođe, istakao je da je tema sednice bila iranski dron, a ne zločini počinjeni pre 25 godina.

 

 

- Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju, ne pripadaju diplomatskom koru. Ovo je neka vrsta političkog teatra i nameštaljka. Bio sam potpuno fokusiran na izveštaj Karoline Zijade, a slušali smo kao da se radi o sudskom procesu za suđenje Srbima za nešto od pre 25 godina. Što nas niste obavestili o tome ko će biti članovi delegacije? Zar stvarno verujete da nije bilo silovanih Srpkinja. Marica Mirić iz Belog Polja sa Kosova i Metohije koja je silovana nekoliko puta, a onda zaklana, ali to nije bila tema ovog sastanka. Sledeći put nas bar obavestiti kao jedne od osnivača UN da će neki građani dovesti više ljudi kako bi krivicu svaljivali na drugu stranu. Ovde smo da razgovaramo o izveštaju. Čuli ste da je Srbija prikazala iranske dronove... Niko u Srbiji nikada nije video nikakav iranski dron - kazao je Vučić.

Reakcija Rusije i kontroverze oko delegacije Kosova

Ruski predstavnik Vasilij Nebenzja takođe je reagovao na prisustvo žena koje je dovela Osmani, ističući da je to kršenje procedura. Dodatno, naglasio je da je Osmani prisutna u Savetu bezbednosti kao privatno lice, a ne kao deo kosovske delegacije.

Ova situacija dodatno je produbila tenzije između Srbije i Kosova, dok je predsednik Vučić istakao važnost fokusa na konkretna pitanja, poput izveštaja o iranskim dronovima, umesto političkih teatara i nameštaljki.

Na kraju, sednica Saveta bezbednosti UN i govor predsednika Vučića predstavljaju samo jedan segment kompleksnih odnosa između Srbije i Kosova, čije rešenje zahteva ozbiljan dijalog i međunarodnu podršku.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (35)

Loading
Ksenija

22.04.2024 19:53

Za srpske žrtve Zapad ne haje.

Mila

22.04.2024 19:54

Bolna i jeziva sudbina naseg naroda koliko trpe od strane Kurtija i Pristine

Fedja

22.04.2024 19:55

Nadamo se da ce istina pobediti kad tad, vidimo koliko se Vucic bori za interese Srba, ali isto tako vidimo i kako se pristinska strana ponasa bahato, sto uopste nije dobro niti moze dovesti do nekog dogovora.

Teona

22.04.2024 19:56

Sve na videlo. Bravo Vučiću najveći Srbine pokazi svetu istinu