ŠEŠELJ OTKRIO SPISAK STRANIH PLAĆENIKA U VLADI DOS: Ovi ministri su špijunirali

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

04.04.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đinđićeva vlada bila je puna špijuna. Najveći su bili Perišić, Mihajlović, Đelić i Korać, tvrdi lider radikala Vojislav Šešelj.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Prema njegovim rečima, svi ministri DOS radili su za neku od tri tajne službe - američku, englesku i nemačku.

- Ove podatke potvrđuju i tajne depeše koje je objavio Vikiliks. Ministri koji su bili u vladi Zorana Đinđića radili su protiv Srbije i u tuđu korist. U njihovo vreme nije bilo nikakvih državnih tajni jer su sve prenosili stranim diplomatama. Pritom, utrkivali su se ko će pre otići u američku ambasadu, gde su dobijali instrukcije šta treba da urade - priča Šešelj.

Perišiću u Hagu nudili slobodu ukoliko svedoči protiv Miloševića

Perišić: Radio za Amerikance

Obradović: Namestili mu seks-aferu

Đelić: Dobio zadatak da rasturi finansije

Mihajlović: Engleski čovek

ČISTKA U NEMANJINOJ

Na Šešeljevom spisku ministara-špijuna našli su se i Rodoljub Šabić, Jožef Kasa... Šešelj u razgovoru za Srpski telegraf navodi da je tadašnji premijer "dobio nalog" da se otarasi dvojice, i to generala.

- Najvećeg američkog špijuna Perišića i drugog generala Obradovića. U obračunu s njima prvog se rešio tako što ga je uhapsio, dok su drugom smestili seks-aferu - tvrdi Šešelj.

Vođa radikala ističe da je Perišić bio američki čovek još od 1998. godine.

- To je opštepoznato, kao takvog su ga primili u Vladu. Upravo je to argument koji je iskorišćen kada je Đinđić dobio nalog da ga najuri. Perišić je uhapšen i optužen za špijunažu, a nedugo zatim poslat je u Hag - otkriva lider SRS.

Dodaje da je sa Perišićem zajedno tamnovao u Sheveningenu i da je nekadašnji vojni general u to vreme dobio ponudu koju je odbio.

- Pouzdano znam, zajedno smo ležali, da su mu nudili slobodu i oslobađanje od svih optužbi ukoliko svedoči protiv Slobodana Miloševića. Perišić je tu nečasnu hašku ponudu odbio - priča Šešelj.

SEKS-AFERA

Drugi na spisku za odstrel, prema Šešeljevim rečima, bio je Vuk Obradović, potpredsednik Vlade za borbu protiv korupcije.

- Sa njim su posao odradili mnogo lakše. Đinđić mu je namestio seks-aferu. Znalo se tada da je Ljiljana Nestorović godinama bila Obradovićeva ljubavnica, a onda je isfolirala da ju je napao i optužila ga. To je bio povod da ga izbace iz Vlade. U toj podmetačini učestvovao je i Rodoljub Šabić, tada član Obradovićeve stranke - priča Šešelj.

Tadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave, danas poverenik za informacije od javnog značaja, nije želeo da ulazi u polemiku sa liderom SRS.

- Šešelj je minorna politička figura koja pokušava da sačuva malo uticaja koji ima u političkom životu. Njegove optužbe su neosnovane i bez objašnjenja - poručio je Šabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading