(FOTO) Ovo je novi granični prelaz između Srbije i Mađarske

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2018

09:10 >> 10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u mađarskom mestu Gara sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine te zemlje Peterom Sijartom. Dvojica ministara su otvorila novi granični prelaz.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Otvaranje novog graničnog prelaza: Ivica Dačić i Peter Sijarto

Dačić i Sijarto su se sastali pre otvaranja prelaza. Tema razgovora bilo je dalje unapređenje bilateralnih odnosa, a sastanku je prisustvovao i predsednik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor.

 Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas na otvaranju novog graničnog prelaza između Srbije i Mađarske da su bilateralni odnosi dve države dostigli istorijski vrhunac. 


- U vreme u kome živimo, a to je vreme velikih ekonomskih izazova, ovakav vid povezivanja posebno doprinosi približavanju privreda. U tom smislu sam uveren da će ovaj prelaz otvoriti nove mogućnosti za dalji razvoj saradnje na obostranu korist - rekao je Dačić.

Otvaranje novog graničnog prelaza pokazuje viziju i odlučnost Srbije i Mađarske da udruženo deluju u interesu građana, istakao je Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

On je naveo da je "duboko uveren da je ovim dat novi podsticaj daljem razvoju političkih, ekonomskih, kulturnih i svih ostalih - a u svakom slučaju, prvenstveno, prijateljskih veza između Republike Srbije i Mađarske".

Dačić je istakao podršku Mađarske na putu Srbije ka EU i dodao da Srbija trpi pritiske i čini ogroman napor kako bi zauzela svoje "zaluženo mesto u zajednici evropskih naroda".

Srpski šef diplomatije rekao je da je pokazatelj čvrstih odnosa između dve zemlje i redovno održavanje sednica dve vlade, kao i unapređenje položaja nacinalnih manjina.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

- Važno je istaći da postoji opredeljenje dve države da zajedničkim naporima obezbede poboljšanje i unapređenje položaja srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i mađarske nacionalne manjine u Srbiji - rekao je Dačić.

Isitiče, da Srbija ostaje dosledna svom stavu da temelj uspešne spoljne politike predstavlja postojanje i stalno unapređivanje kvalitetnih i svestranih dobrosusedskih odnosa, ispunjenih međusobnim uvažavanjem.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto otvorili su danas novi granični prelaz između dve zemlje, Rastina-Bačsentđerđ.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Novi granični prelaz radiće svakog dana od 7 do 19 sati, a predviđen je samo za putnički saobraćaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading