KAMION STRANIH TABLICA EKSPLODIRAO U SELU KUMAREVO! Jedna osoba povređena

Autor:

Vesti

14.04.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija na parkingu u selu Kumarevo

KAMION STRANIH TABLICA EKSPLODIRAO U SELU KUMAREVO! Jedna osoba povređena

Foto: JUGMEDIA/MILICA IVANOVIĆ / YOUTUBE


U selu Kumarevo, nedaleko od Leskovca, danas oko 12.30 sati, došlo je do jake eksplozije u kamionu stranih registarskih oznaka. Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi Leskovac, u ovoj nesreći je jedna osoba zadobila povrede i prebačena je u Opštu bolnicu Leskovac. Meštanin koji je bio svedok ovog događaja izjavio je da je strani državljanin danima čekao na utovar robe, te da je eksplozija izazvala snažnu vatru i gusti dim.


Reakcija meštana

Eksplozija je izazvala paniku među meštanima, koji su istrčali iz svojih kuća kako bi pritekli u pomoć. Među njima je bio i sagovornik koji je učestvovao u gašenju požara. On je istakao da je eksplozija bila veoma snažna te da su svi osetili potrebu da odmah reaguju. Na jednoj strani kamiona vatra je bila sve jača, ali su meštani uspeli da je ugase pre dolaska inspektora. Ipak, nekolicina njih je zadobila povrede tokom akcije gašenja, te je bila potrebna medicinska pomoć.

- Eksplozija je bila veoma snažna pa smo svi iz komšiluka istrčali iz kuća. Možda je eksplodirala plinska boca jer je danima bio na vrelom parkingu. Na jednoj strani kamiona je bila vatra i gusti dim. Svi smo pritekli u pomoć i uspeli da ugasimo požar a onda se čekalo na dolazak inspektora - priča ovaj meštanin.


Uzrok eksplozije

Prema rečima meštana, sumnja se da je eksploziju izazvala plinska boca koja je bila izložena visokim temperaturama tokom nekoliko dana provedenih na vrelom parkingu. Ova informacija ukazuje na potencijalnu opasnost koja može proisteći iz nebezbednog transporta opasnih materijala, te bi nadležne institucije trebalo da obrate posebnu pažnju na ovakve situacije.

Očekuje se da će istraga utvrditi tačan uzrok eksplozije, dok meštani ističu važnost brze reakcije i solidarnosti u situacijama poput ove.

(Jugmedia)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading