U školskim klupama od septembra 2.800 manje prvaka!

Autor: Tanjug

Vesti

02.04.2018

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednoj školskoj godine u prvi razred biće upisano 2.800 manje prvaka nego prethodne godine, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

RepublikaFoto: pixabay.com

On je naglasio da će to biti prva generacija učenika koja će raditi po novom nastavnom planu i programu, kojima su u fokusu ishodi - primene stečenih znanja.

- Prvaci imaju dobre nastavne planove i programe, a imaće i bolju opremu u školama. Od drugog polugodisdsta, od oktobra, novembra, počinje realizacija kredita za digitalizaciju - rekao je ministar novinarima u Beogradu.

Upis prvaka u školu počinje danas i zvanično traje do kraja maja, ali se deca u školu mogu upisati do 1. septembra.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) 65.510 dečaka i devojčica stasalo je za upis u prvi razred od septembra.

U prvi razred upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina, što znači da se za školsku 2018/2019. godinu upisuju mališani rođeni od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading