RAKIĆ, SRPSKA LISTA: Jasno ko je krivac za nasilje u Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

30.03.2018

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi generalnog sekretara stranke koja je deo kosovske vlade, Alijanse za novo Kosovo, Rahima Pacolija potvrđuju iz kog centra moći je izvršena zloupotreba privremenih instucija u Prištini, i ko je imao najviše profita iz te situacije, kaže predsednik Srpske liste Goran Rakić.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Goran Rakić

Rakić je, reagujući na izjavu Pacolija da je Hašim Tači pripremio scenario za hapšenje Marka Ðurića još 23. marta, rekao da je jedan od ciljeva hapšenja bio rušenje vlade u Prištini, kako bi došlo do njenog prekomponovanja i nove raspodele moci sa Hašimom Tačijem, "kao najvećim dobitnikom".

- Klupko zavere koja je u ponedeljak trebalo da dovede do eskalacije nasilja i nemira, a zatim i okupacije severa KiM, polako se odmotava i sve jasnije se vidi ko je bio glavni izvršilac tog posla - kaže Rakić za Tanjug.

On navodi da se sada postavlja pitanje da li će se albanski političari u Prištini i međunarodna zajednica, koja je "stavljala u isti koš obe strane", i dalje držati istih floskula.


- Pozivamo međunarodnu zajednicu da konačno reaguje, okrivi i osudi pravog krivca ,a ne da licemernim izajavama osuđuje i poziva na dijalog obe strane - zaključio je Rakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
mihajlo

30.03.2018 16:59

Srbi od početka nisu krivi!

danka

30.03.2018 17:03

Krajnje je vreme da međunarodna zajednica osudi Albance za ono što se dogodilo.

Miki

30.03.2018 17:08

Znamo mi to i nadamo se da ce biti kaznjeni zbog tog postupka.

Dinja

30.03.2018 17:09

Strasnoje sto je sve to moralo da ide preko ledja Srba opet.Sta god da je Taci palnirao nije uspeo jer nije dobio zeljenu reakciju Srbije i predsednika Vucica.