DALIBOR JEVTIĆ: Više nismo članovi vlade u Prištini

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2018

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Jevtić obavestio je danas članove kosovske vlade, na sednici kojoj je prisustvovao u tehničkom kapacitetu, da se predstavnici Srpske liste povlače iz vlade i zatražio odgovornost svih koji su u ponedeljak bili nalogodavci akcije koja je bila usmerena protiv građana i predstavnika Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Dalibor Jevtić

- Mi više nismo deo kosovske vlade i trenutak je kada treba da se pogledamo u oči i da dobijemo odgovore na određena pitanja. Kao predstavnik Srba ili Srpske liste podsetio bih da smo od prvog dana govorili da nam je jedini cilj mir, stabilnost I saradnja i od prvog dana smo se na taj način ponašali, naš cilj se nije promenio - rekao je Jevtić.

Podsetio je da su članovi Srpske liste kad je bilo teško bili uz vladu da podrže procese koji su bili važni i da to ne treba zaboraviti, primetivši da je te iste poslanike sada napala kosovska policija. 

Ministra unutrašnjih poslova je zato upitao da li je razmišljao o tome da je glasovima poslanika Srpske liste izabran na tu poziciju.

Osvrnuo se i na hapšenje koje se sinoć dogodilo u Peći, kada je osmoro Srba, novinara, koji su došli da rade emisiju o uzurpiranoj imovini, pet sati bilo zadržano u policiji. 

- Ja ne znam stvarno kakve su to poruke i dokle ćemo tako - upitao je Jevtić.

Jevtić je na sednici Vlade zatražio odgovornost svih koji su učestvovali u događajima od ponedeljka.

Podsetio je i da je obaveza kosovske vlade da se primeni sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština, a onda je upitao Palja Lekaja da li je zaista poručio da će hapsiti Srbe ako sami budu formirali ZSO. 

- Samo da vam kažem da nećemo ništa da radimo što se neko nije obavezao ili potpisao, ali mislim da je to bilo neprimereno. Ne zato što se mi sada bojimo i nisam nešto hrabar, ali prosto mislim da to nije u redu, mislim da se šalje loša poruka. Ja sada treba da izađem iz ove zgrade i ljudi koji su vas slušali možda će negativno reagovati na to i ne znam šta će se dešavati. Ali ne bojim se ja toga, nego vam samo kažem da nije u redu da se na bilo koji način bilo kome preti - rekao je Jevtić. 

Kaže i da ZSO treba da se formira i to na način kao što se "na to neko obavezao".

- Mi smo tu da pomognemo svaki proceš koji će dovesti do mira, stabilnosti i izgradnji poverenja i molim vas da nam u tome pomognete - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading