(VIDEO) VUČIĆ U AMBASADI RUSIJE: Srbi osećaju patnju i bol ruskog naroda kao svoju!

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

29.03.2018

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se u knjigu žalosti koja je otvorena u zgradi Ambasade Ruske Federacije u Beogradu povodom tragedije u tržnom centru u Kemerovu u kojoj je među stradalima najviše dece

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vučić u ruskoj ambasadi

- U ime Republike Srbije i u lično ime izražavam saučešće predsedniku Putinu, bratskom ruskom narodu i porodicama stradalih u užasnoj tragediji u Kemerovu. Srpski narod žali za žrtvama među kojima ima i mnogo dece na isti način na koji i ruski narod. Ova užasna vest pogodila je i uzdrmala ne samo Rusiju, već i Srbiju, jer srpski narod oseća patnje i bol ruskog naroda kao svoje. Uveren da ćemo i u budućnosti deliti i dobro i zlo, nadam se da ovakvih tragedija nećemo imati, ali Rusi uvek mogu da računaju na srpsku podršku kao što mi, Srbi, znamo da će Rusija koju vodi Vladimir Vladimirovič uvek biti uz Srbiju. Neka je Bogom prosto, neka je laka zemlja svim stradalima u Kemerovu - napisao je srpski predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Vučić je položio i cveće ispred zgrade Ambasade Rusije. 

U Podvorju Ruske pravoslavne crkve u Beogradu juče je održan parastos za žrtve požara u tržnom centru u Kemerovu, koji je služio otac Vitalij Tarasjev.

Širom Rusije i sveta građani odaju poštu stradalima u požaru koji je izbio u nedelju u tržnom centru "Zimska višnja" u Kemerovu. U požaru su poginule 64 osobe, a od toga je najveći broj dece. Sve žrtve su identifikovane, a podignute su optužnice protiv pet osumnjičenih za krivično delo u vezi sa požarom u tržnom centru.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da istraga požara u Kemerovu treba da bude objektivna i transparentna, da je neophodno proveriti sve verzije.

On je naložio načelniku Istražnog komiteta da ga redovno izveštava o toku istrage u Kemerovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Mare

29.03.2018 10:03

Mi smo saosecajan narod, trebamo postovati prijatelje.

pera ciganin

29.03.2018 10:12

Neka im je vecna slava . Vecno cemo zaliti za nevinim zrtvama.

delije1389

29.03.2018 10:12

Postovati svoje prijatelje u dobru i zlu.

Vlade

29.03.2018 10:13

Dva naroda, jedna vera. Uvek uz bracu!