STARI I BUĐAVI ČVARCI: Nova prevara u Srbiji na pijacama: "Jednom sam se zamalo ispovraćala"

Autor:

Vesti

16.03.2024

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevara na pijacama: Kupci upozoravaju na staru i buđavu robu

STARI I BUĐAVI ČVARCI: Nova prevara u Srbiji na pijacama: "Jednom sam se zamalo ispovraćala"

Foto: ST/D. KADIĆ


Pojedini potrošači su nedavno upozorili na novi vid prevare koji se dešava na pijacama širom zemlje. Naime, tvrde da prodavci pokušavaju da im podmetnu stare, buđave čvarke među sveže, kako bi prodali i tu stariju robu. Ova priča je pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama i izazvala burne reakcije među kupcima.


Na društvenoj mreži X pojavila se objava jedne korisnice koja tvrdi da je prevarena prilikom kupovine čvaraka na pijaci u Staroj Pazovi. Ona je navela da je bila šokirana kada je shvatila da su joj prodati čvarci među kojima su bili i jako stari i buđavi komadi. Slična iskustva su podelili i drugi korisnici, ističući da su se suočili sa istim problemom na pijaci Banjica i u drugim mestima.

- Nakon godinu dana danas teška srca kupim malo čvaraka na pijaci u Staroj Pazovi, 1.500 dinara kg. I podvale nam izmešane nove i jako stare čvarke. I mi očekujemo da nam bude bolje - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

- Na pijaci na Banjici isto tako, kao dugo tu rade prodaju, i povoljna im cena čvaraka i pomešaju polovinu novih i starih. Jednom sam se ispovraćala - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Meni juče tek kad sam progutala jedan čvarak shvatila koliko je star i buđav, odmah morala sodu bikarbonu.

Pored samog čina prevare, mnogi kupci su se dotakli i cene proizvoda. Jedan od njih je istakao da je cena čvaraka bila povoljna, ali da je razočaranje nastupilo kada je shvatio da su među svežim čvarcima bili i stari komadi. Takođe, istaknuto je da slična situacija postoji i u trgovinama gde se takođe prodaju loši čvarci.

- Užas ovo kao na pijacu sveži vrući, a ispod stari ko zna otkad. Kako ih bre nije sramota - napisao je jedan potrošač:

- Zbog takvih stvari retko śta kupujem na pijaci. Kad proĉitam da se neko źali na cene u trgovinama, a onda neko drugi kaźe - e, pa śto ne kupujeś na pijaci, kod seljaka, pa to je domaće, pa naše...ovo, ono... Trnovit je put do korektnog prodavca.


Pored čvaraka, kupci su istakli da se slična prevara dešava i prilikom kupovine jagoda. Mnogi su se požalili da su platili kilogram jagoda, ali da su kod kuće shvatili da je deo voća truo i gnjecav. Ova situacija je dodatno frustrirajuća za kupce koji ističu da su pažljivo pratili merenje i pakovanje jagoda, ali su opet prevareni.

- Tako isto kada se kupuju jagode. Platiš 1kg, kod kuće izmeriš 890 grama, od toga 250 grama trulo, sluzavo i zgnječeno. U kom trenutku ti to ubaci u kesu, nemam pojma, a sa četvoro očiju ih pratim šta rade i kako mere. Jednom sam se vratio i gađao ih u glavu time što su mi uvalili - napisao je jedan korisnik.


Sve u svemu, ovi slučajevi prevare na pijacama i u prodavnicama su izazvali negodovanje među potrošačima. Mnogi su istakli da je teško pronaći korektnog prodavca i da su zbog ovakvih iskustava sve manje skloni kupovini na pijacama. Očigledno je da postoji potreba za većom kontrolom i regulacijom ovakvih situacija kako bi se zaštitili interesi potrošača.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading