ŠEŠELJ DOKAZUJE DA U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA?!

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2018

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je je da apsolutna laž da je u Srebrenici bilo genocida i da će to i dokazati.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vojislav Šešelj piše knjigu o dokazima

- Ja spremam knjigu od tri toma u kojoj ću dokazati da nije bilo genocida u Srebrenici - rekao je Šešelj novinarima ispred Specijalnog suda gde je sa članovima SRS došao da prati suđenje osmorici policajaca Republike Srpske optuženih za ubistvo 1.200 muslimana u selu Kravice kod Srebrenice 1995.

Šešelj je rekao i da su navodi optužbe protiv policajaca apsolutna laž.

To su, kako kaže, optužbe koje su muslimanski pravosudni organi plasirali našim "pokvarenim tužiocima koji primaju zdravo za gotovo sve što dobiju iz Sarajeva".

- Neće proći puno vremena a mi ćemo suditi i postupajućem tužiocu u ovom predmetu i bivšem tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću i svima koji su se ogrešili o srpski narod zastupajući lažne optužbe - naveo je lider radikala. 

RepublikaFoto: twitter.com/S_Rabinal

On je novinarima rekao da je 13. jula 1995. grupa od 15 srpskih policajaca vodila - ne više od 300 muslimanskih zarobljenika, u poljoprivrednu zadrugu "Kravice" i sa njima su normalno kontaktirali.

- Kada su stigli tamo jedan musliman je zgrabio pušku srpskom policajcu Krsti Dragičeviću i ubio ga, a hteo je da puca i u ostale ali mu je jedan policajac uhvatio cev i uperio pušku uvis i ceo šaržer je tako ispaljen - naveo je Šešelj i dodao:

- Nakon toga je nastala nervoza - 300 zarobljenih nevezanih muslimana protiv 15 naoružanih policajaca. Oni su zapucali i tako je došlo do pogibije 300 muslimanskih zarobljenika - rekao je Šešelj.

On je dodao da u Beogradu više neće moći da prolaze lažne optužnice koje zastupaju, kako kaže, potkupljeni tužioci, strani agenti i razne organizacije poput Žena u crnom i takozvane "Majke Srebrenice". Majke Srebrenice su, kako je rekao, ogromno bogatstvo stekle na krvi možda ubijenih sinova i muževa a možda im je "lepo da glume kako su žrtve da bi dobijale pare da optužuju srpski narod za genocid".

Nakon izjave novinarima Šešelj je prisustvovao suđenju u postupku u kom optužnica tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Na teret im se stavlja krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su u hangaru "Kravice" kod Srebrenice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.

Njima je krajem 2016. godine počelo je suđenje zbog zločina nad civilima u selu Kravice kod Srebrenice 1995. godine, a u međuvremenu je bilo u zastoju skoro pet meseci zbog procesnih propusta u optužnici, koji su otklonjeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading