PRIJAVILI SAMO LIČNI PRTLJAG, A ONDA OSTALI BEZ BMW-A: Nećete verovati šta su krili!

Autor:

Vesti

15.03.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici na Preševu zaplenili dva sata marke "Roleks" vredna 32.000 evra

PRIJAVILI SAMO LIČNI PRTLJAG, A ONDA OSTALI BEZ BMW-A: Nećete verovati šta su krili!

Foto: instagram/uprava carina

Zaplenjeni roleksi


Uprava Carine je nedavno saopštila da su njeni carinici na graničnom prelazu Preševo zaplenili dva sata marke "Roleks" čija je vrednost procenjena na čak 32.000 evra. Ova neobična situacija se dogodila kada su muškarac i žena iz inostranstva, koji su se vozili u automobilu marke "BMW", odlučili da ne prijave ništa osim ličnog prtljaga prilikom ulaska u zemlju.

Ne prijavljeni luksuzni satovi doveli do gubitka vrednog automobila

Kako su istakli iz Uprave Carine, ovaj slučaj je posebno interesantan jer je vozač "BMW"-a zbog neprijavljene robe, u ovom slučaju dva skupa sata marke "Roleks", ostao bez vrednog automobila vrednog gotovo 30.000 evra. Naime, prema propisima, ukoliko vrednost neprijavljene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, carinici imaju pravo da zadrže vozilo.

 

 


Ovo nije prvi put da putnici trpe posledice zbog neprijavljene robe prilikom ulaska u zemlju. Uprava Carine ističe da putnici koji ne prijave vredne predmete koje nose sa sobom rizikuju da ostanu i bez svojih vozila. Ovaj slučaj dodatno ističe važnost poštovanja carinskih propisa prilikom prelaska granice, posebno kada je reč o dragocenim predmetima poput luksuznih satova.

Saopštenje Uprave Carine

Iz Uprave Carine su izjavili da su striktni po pitanju poštovanja carinskih propisa i da će nastaviti da sprovode rigorozne mere kako bi sprečili nelegalni prenos vrednih predmeta preko granica zemlje. Ovaj slučaj takođe služi kao upozorenje putnicima da budu pažljivi prilikom prijavljivanja robe prilikom ulaska u zemlju, kako bi izbegli neželjene posledice poput gubitka vredne imovine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading