TROVANJE DIVLJAČI U KIKINDI: 800 ptica i 19 srndaća stradalo, lovci u strahu!

Autor:

Vesti

08.03.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomor divljači u okolini Kikinde: Lovci u strahu za životinjski svet

TROVANJE DIVLJAČI U KIKINDI: 800 ptica i 19 srndaća stradalo, lovci u strahu!

Foto: RINA


Nakon nedavnog pomora ptica u okolini Kikinde, koje je zadesilo čak 800 jedinki, javnost je potresenija nego ikada nakon novih vesti o uginuću srna i srndaća. Uginuće 19 srna i srndaća, među kojima su se nalazili i trofejni primerci, ostavilo je članove lovačkih udruženja u zabrinutosti i traženju odgovora na uzrok ovog tragičnog događaja.

Sumnja na trovanje divljači

Mladen Banjac, predsednik Lovačkog udruženja „Kikinda“, izjavio je da su odmah obavestili lovnu i veterinarsku inspekciju, policiju, lokalnu samoupravu i sve druge nadležne službe čim su pronašli uginule srne i srndaće. Svi su vrlo brzo reagovali i uzeti su uzorci za analize kako bi se utvrdio uzrok ovih uginuća. Lovci sumnjaju da srne nisu uginule prirodnim putem i izražavaju veliku zainteresovanost da saznaju pravi uzrok ovog tragičnog događaja.

Uzrok trovanja još uvek nepoznat

Damir Bjelić, predsednik Lovačkog udruženja „Velebit“ iz Banatskog Velikog Sela, ističe da je osnovana pretpostavka da je razlog uginuća trovanje, ali da se ne može sa sigurnošću utvrditi čime se divljač otrovala. On ističe da će obdukcije i analize pružiti odgovore, te da će tek tada biti moguće govoriti o potencijalnim trovačima. Ovo uginuće divljači predstavlja veliku štetu, posebno jer su stradali i trofejni primerci srndaća.

Istraga je u toku, a lovci nastavljaju da detaljno pregledaju lovno područje kako bi pronašli odgovore na ovu tragičnu situaciju. Svi se nadaju da će uzrok biti utvrđen kako bi se sprečile dalje štete po životinjski svet ove regije.

(Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading