NEVEROVATNA PRIČA IZ SELA SOVLJAK KOD UBA: Stanislav Cale proslavlja rođendan predsednika Vučića na veličanstven način!

Autor:

Vesti

05.03.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanislav Tomić Cale slavi rođendan predsednika

NEVEROVATNA PRIČA IZ SELA SOVLJAK KOD UBA: Stanislav Cale proslavlja rođendan predsednika Vučića na veličanstven način!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić


Selo Sovljak kod Uba danas je u znaku proslave rođendana predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a inicijator ove neobične proslave je Stanislav Tomić Cale, vlasnik male molerske radnje "Lena". Cale je okupio stotinjak prijatelja i meštana sela kako bi obeležio rođendan čoveka koji, kako kaže, omogućio da on i njegove komšije zarade svoj hleb.

Čovek sa srcem velikim kao kuća

Cale je poznat u selu Sovljak kao vredan i pošten čovek, koji je uvek spreman da pomogne svojim komšijama. Iako je imao teških trenutaka u životu, Cale je ostao vedar i dobronameran, što ga čini omiljenim među meštanima. Njegova odluka da proslavi rođendan predsednika Srbije je samo još jedan primer njegovog velikog srca i spremnosti da uveseljava ljude oko sebe.

Rad i poštenje kao temelj

Cale ističe da je isključivo zahvaljujući trudu i radu pod vlašću Aleksandra Vučića uspeo da ostvari prihode kroz svoju molersku radnju "Lena". On ističe da je odlučio da pozove ljude bez obzira na politička opredeljenja, jer smatra da je važnije okupiti ljude sa kojima deli svakodnevne radosti i probleme, nego se fokusirati na političke podele.

„Ja imam malu molersku radnju koja se pored moleraja bavi tesarskim i fasaderskim poslovima, zove se „Lena” po mojoj unuci od sina, kojeg sam nažalost izgubio, zbog toga me duša boli kada vidim kako našeg predsednika i njegovu decu kojekakvi probisveti vređaju na najgori mogući način. Zbog toga sam odlučio da sazovem moje prijatelje i ne gledam ko je vlast i opozcija, već zovem ljude sa kojima brojim ove božije dane na zemlji. Spremio sam vruću prasetinu i staru rakiju da proslavimo rođendan čoveku zbog čijeg truda i rada, tvrdim, a imam lepih godina, svi oni koji su hteli da rade su mogli da zarade, i ja i moje komšije i moji seljani. Nikada nisam bio ni u jednoj politici, a ljude delim na dobre i loše. Ovo je moja odluka, ja nisam neki imućan čovek ali za toliko imam, da počastim ljude”, kaže Stanislav za Glas zapadne Srbije.


Proslava uz prasetinu i staru rakiju

U znak zahvalnosti prema predsedniku, Cale je pripremio vruću prasetinu i staru rakiju za svoje goste, želeći da ih počasti onim što ima. Njegova skromnost i velikodušnost su naišli na odobravanje meštana Sovljaka, koji su se odazvali pozivu da zajedno obeleže rođendan Aleksandra Vučića.

„Imao je teških trenutaka u životu ali je ostao vedar čovek, uvek dobronameran i spreman svima da pomogne. Celo selo ga zna kao poštenjačinu i dobričinu”, kaže Sreten Božić, meštanin Sovljaka koji u centru sela drži prodavnicu i kafanu.


Caleova inicijativa predstavlja primer kako jedan običan čovek može da iskaže zahvalnost i podršku političkom lideru, istovremeno okupljajući ljude oko zajedničkog cilja - rad i poštenje kao temelj za uspeh.

(Glas Zapadne Srbije)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (37)

Loading
Ana

05.03.2024 17:46

Srecan rodjendan nasem predsedniku. Njegov narod ga voli.

Ana

05.03.2024 17:47

Lep gest postovanja.

Milenko

05.03.2024 17:54

Građani znaju ko se bori za njih, zato i vole Vučića.

Ana

05.03.2024 17:55

Divan gest za svaku pohvalu.