PREMINULA JOVANKA ĐUKIĆ, HRABRA MAJKA SEDMORO SINOVA: Njena priča će vas dirnuti do suza!

Autor:

Vesti

04.03.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubav prema sinovima i borba za prava porodica sa više dece

PREMINULA JOVANKA ĐUKIĆ, HRABRA MAJKA SEDMORO SINOVA: Njena priča će vas dirnuti do suza!

Foto: facebook


Jovanka Đukić iz Šipova bila je majka sedam sinova, ali i borac za poboljšanje statusa višečlanih porodica. Nažalost, u 66. godini je preminula, ostavljajući iza sebe nasleđe hrabre borbe za prava majki i dece.

Borba za dečji dodatak

Kao predsednica udruženja porodica sa četvoro i više dece "4+", Jovanka je isticala važnost borbe za pravo svake majke na dečji dodatak. Svoje stavove je iznosila javno, ističući nepravdu prema višečlanim porodicama i zalagala se za jednakost i priznavanje vrednosti majki koje odgajaju brojnu decu.

Odgoj u pravoslavnom duhu

Jovanka je isticala da, iako možda nisu imali mnogo materijalnih dobara, njeni sinovi su odgajani u duhu poštovanja i vrednovanja pravoslavnih tradicija. Njena ljubav prema deci se ogledala kroz ponos zbog vrednosti i poštenja koje su usadili u svoje sinove.

Nasleđe hrabre borbe

Njen rad kao volontera i predsednice udruženja "4+" sigurno će ostaviti dubok trag u lokalnoj zajednici. Njena hrabra borba za bolji status višečlanih porodica će ostati upamćena kao primer predanosti i odlučnosti.

Poslednji ispraćaj

Jovanka Đukić će biti sahranjena u sredu na Gradskom groblju u Šipovu, gde će se okupiti porodica, prijatelji i sugrađani kako bi odali počast ovoj hrabroj borcu za prava porodica. Njeno nasleđe će sigurno nastaviti da živi kroz sećanje na njenu hrabrost i predanost.

(Glas Srpske)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Mumi

04.03.2024 23:32

Rajska vrata da joj budu otvorena,svetlost Bozija nek je prati,cvecem nek joj rajski put bude posut.