AVION IZ TURSKE SLETEO U BEOGRAD UMESTO U SARAJEVO: Evo šta se dogodilo!

Autor:

Vesti

02.03.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion "Turskish airlines" sleteo na beogradski aerodrom umesto u Sarajevo zbog loših vremenskih uslova

AVION IZ TURSKE SLETEO U BEOGRAD UMESTO U SARAJEVO: Evo šta se dogodilo!

Foto: youtube.com/cargospotter


Danas se dogodila neobična situacija kada je avion "Turskish airlines" koji je trebalo da sleti u Sarajevo, umesto toga sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Kako nezvanično saznajemo, razlog za ovo preusmeravanje bio je jak vetar koji je duvao na aerodromu u Sarajevu. Avion je zbog loših vremenskih uslova neko vreme kružio iznad Sarajeva pre nego što je konačno odlučeno da se preusmeri ka Beogradu.

Nesvakidašnje situacije na aerodromima

Iako može delovati neobično, ovakve situacije nisu nesvakidašnje kada je reč o avio-saobraćaju na Balkanu. Često se dešava da se letovi preusmere iz jednog grada u regionu ka drugom zbog loših vremenskih uslova. Gusta magla ili, kao u ovom slučaju, snažan vetar, mogu biti razlog za preusmeravanje letova ka alternativnim aerodromima.

Ovo iskustvo pokazuje koliko su vremenski uslovi važni faktor u avio-saobraćaju, posebno na području kao što je Balkan gde se brzo mogu promeniti meteorološki uslovi.

Iako je ova situacija izazvala izvesne neugodnosti za putnike i avio-kompaniju, bezbednost putnika je, naravno, uvek prioritet u ovakvim situacijama. Sletanje na alternativni aerodrom može biti stresno iskustvo, ali piloti i osoblje avio-kompanije obučeni su da se nose sa ovakvim situacijama na najbezbedniji mogući način.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading