TEOLOG S HILANDARA RASKRINKAO OBRADOVIĆA: Boško laže, na boga ne misli!

Autor: Ivana Žigić

Vesti

26.03.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović običan je prevarant koji zloupotrebljava srpske svetinje, iz kojih je godinama izvlačio novac za sopstvene potrebe. I sada je slagao narod da ga je primilo rukovodstvo Svete Gore, što je izmišljotina koju koristi da se izreklamira, i to putem Tvitera, sa svetog mesta.

RepublikaFoto: Tanjug

Ovo ogorčeno poručuje za Srpski telegraf teolog i verski analitičar Miloš Stojković, zaposlen pri manastiru Hilandar.

NEISKRENI POSTUPCI

Obradović se pre tri dana na Tviter nalogu pohvalio da je uz "veliki blagoslov" četiri dana obilazio manastire na Svetoj gori. Stojković, međutim, tvrdi da lider Dveri laže.

- Kao neko ko dobro poznaje prilike na Svetoj gori, želim javno da kažem da je ovo što Obradović priča potpuna neistina, da ne bi više varao narod. On nije primljen ni kao predstavnik Dveri niti narodni poslanik, već je bio samo deo delegacije Udruženja za očuvanje porodice.

Jedino je zvanično primljen predsednik Moldavije Igor Dodon, s kojim se i zvanično razgovaralo, jer je predsednik Kongresa za zaštitu porodice. Ovo je samo još jedan pokušaj Boška Obradovića da predstavi sebe kao nekog koga uvažavaju i primaju u svetinjama, što je potpuna laž - tvrdi Stojković.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Miloš Stojković, verski analitičar

On ponavlja da u manastiru Hilandar nikakav zvaničan susret sa upravom manastira nije imao bilo koji predstavnik Dveri, već isključivo predstavnik Moldavije sa saradnicima.

Stojković: Lično sam mu nosio pare u restoran "Kraljevo", preko puta prostorija Dveri

- Sama činjenica da Obradović pokušava preko Tvitera da se promoviše sa Svete gore dovoljno govori o tome koliko je iskreno vezan za svetinje i pravoslavlje - ironično će ovaj teolog.

BEZ ODGOVORA

Naš sagovornik tvrdi i da je Obradović godinama uzimao novac od srpskih svetinja, i u zemlji i u inostranstvu, te da ga je, umesto za štampanje publikacija i ostalih aktivnosti za širenje srpstva, prisvajao za svoju platu i zarade najbližih saradnika u Dverima.

- Eto o kakvom se lažnom patrioti radi, o čoveku koji živi od priče o srpstvu i Srbiji. To su patriote koje uzimaju novac da bi govorile o srpstvu - rezignirano kaže Stojković.

Priznaje da je nekada i lično odnosio novac Obradoviću i njegovom saradniku u restoran "Kraljevo" u Beogradu, preko puta prostorija Dveri.

Mada smo juče pokušali da dobijemo komentar Boška Obradovića ovim povodom, on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading