ZABRANA RUKOMETNE UTAKMICE: Šta kažu političke stranke?!

Autor: Tanjug

Vesti

23.03.2018

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnju zabranu odigravanja rukometne utakmice juniorki Srbije i tzv. Kosova reagovale su političke partije i dok Dveri pozdravljaju odluku kao mudru, Pokret slobodnih građana je doživljava kao licemernu.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Pokret Dveri u saopštenju je pozdravio, kako kažu, mudru odluku Vlade Srbije da zabrani održavanje kvalifikacione rukometne utakmice, koja je trebalo da se danas odigra u Kovilovu "bez očiju javnosti i bez simbola država".

Dodaju da su pre dva dana upozorili da reprezentativni sport nije reprezentativni, ako nije u funkciji zaštite državnih interesa, koje bi, smatraju u toj stranci, narušilo odigravanje meča.

Oni su zatražili od vlade da se ceo slučaj ispita, kao i odgovornost ministra sporta Vanje Udovičića i rukovodstva Rukometnog saveza Srbije, koji su, prema njihovom mišljenju, doneli sramnu odluku i dozvolili da se kod nas odigravaju kvalificioni mečevi sa tzv. Kosovom.

Sa druge strane, PSG smatra licemernom odluku ministra policije Nebojše Stefanovića da se otkaže meč i dodaje da je "ponižavajuće za Srbiju da kapitulira pred najavama nasilja od strane huliganskih grupa".

Smatraju da otkazivanje sportskog događaja i njegovo "uzdizanje na nivo teme od nacionalng značaja“ predstavlja pokušaj da se skrene pažnja sa predstojećeg susreta Vučića i Tačija i "nastavak neiskrene politike koja ne vodi ka rešenju, već produbljivanju konflikta“.

Dodaju da je PSG spreman da, kad bude preuzeo odgovornost za upravljanje državom, "jasno i iskreno" otvori dijalog koji će biti baziran na činjenicama i koji će biti temelj rešenja problema.


Oglasila se i omladina DSS koja je zatražila ostavku predsednika RS S-a Božidara Ðurkovića i rukovodstva zbog ranije odluke da se utakmica odigra.

U saopštenju navode da su građani pokazali odgovornost, jer nisu želeli da dozvole odigravanje takve utakmice, koju je vlada otkazala "tek pod pritiskom javnosti".

Kako kažu, KiM je deo Srbije, a lažna država neće moći da bude stvarana ni odigravanjem lažne rukometne utakmice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading