NEVEROVATNO: Saznajte koje reči će vas spasiti prema rečima prepodobnog Maksima Ispovednika!

Autor:

Vesti

03.02.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prepodobni Maksim Ispovednik - Branilac Pravoslavlja

NEVEROVATNO: Saznajte koje reči će vas spasiti prema rečima prepodobnog Maksima Ispovednika!

Foto: Printskrin


Prepodobni Maksim Ispovednik je danas centralna figura u pravoslavnom svetu.

Rođen je u Carigradu, a svoj život posvetio je borbi za pravu veru. Najveći deo svog života proveo je boreći se protiv monotelitske jeresi, istrajavajući u dokazivanju da su u Gospodu bile dve volje kao i dve prirode. Njegova stradanja za Pravoslavlje su neopisiva, od istjazavanja, obmanjivanja, pljuvanja, tuča, progonstva, zatvaranja, pa čak do doživotnog progonstva u zemlju Skitsku, gde je proveo poslednje tri godine svog života pre nego što je predao dušu Bogu.

Njegova posvećenost pravoj veri i hrabrost u suočavanju sa mučenjima su nešto što vernici i danas slave i čuvaju u sećanju.


Sveti mučenik Neofit - Čudesa i Mučeništvo

Pored prepodobnog Maksima Ispovednika, danas se takođe proslavlja sveti mučenik Neofit. Rođen u Nikeji, Neofit je još kao dete činio velika čudesa blagodaću Božjom, poput izvođenja vode iz kamena i vaskrsavanja svoje mrtve majke. Mučen za Hrista u petnaestoj godini svojoj, Neofit je pokazao neustrašivost i odanost svojoj veri. Čak i kada su ga bacili u oganj, bog ga je očuvao živog. Kroz svoje mučeništvo, Neofit je pokazao neverovatnu hrabrost i veru u Boga, što ga čini inspiracijom vernicima širom sveta.

Za spasenje svoje duše, danas se vernici mole prepodobnom Maksimu Ispovedniku, nastavniku Pravoslavlja, učitelju pobožnosti i čistote, čije je učenje prosvetlilo mnoge. Njegova posvećenost, hrabrost i vera ostaju uzor vernicima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading