ALBANCI ZAPUCALI NA SRBE NA KOSOVU

Autor: Mediji, Republika

Vesti

22.03.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznata lica zapucala su na pripadnike "Srbija šume", kada su radnici izašli na teren.

RepublikaFoto: Telegraf/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Kada su zaposleni Javnog preduzeća "Srbija šume" izašli na teren, nedaleko od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kako bi pokupili ostatke ranije bespravno posečenog drveća, iz pravca podujevske strane koja je u KiM zapucala su nepoznata lica.

Sve se dešavalo nedaleko od Vojne baze "Mrče" prošle nedelje, koja je na ovom potezu. Na sreću, nema povređenih, pa se pretpostavlja da su Albanci pucali u vazduh. Ovo nije prvi put da vatrenim oružjem reaguju na službena lica na ovom prostoru.

- Sve posekoše šumu i niko im ništa ne može. Niko je ne štiti. Samo u daljini čujemo motorne testere i traktore. Ulaze duboko u prostor kuršumlijske opštine i seku sve pred sobom, a štete su milionske - kaže jedan od meštana ovog planinskog područja.

Reč je o zaseocima Rastelica i Ugljarski krš, koji su teško prohodni planinski predeli u kuršumlijskoj opštini.

Ranije u više navrata šumokradice koje upadaju sa prostora KiM hvatane su na delu, te su završavale u pritvoru, ali nakon suđenja i novčane kazne puštana su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading