"Veselji može želeti i da Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno"

Autor: Tanjug

Vesti

22.03.2018

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladina Kancelarija za KiM poručila je danas predsedniku kosovskog parlamenta Kadri Veseljiju da Preševo, Medveđa i Niš nikada neće biti deo kosovske teritorije, ali da Priština jeste i da će ostati deo Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić iz Kancelarije za KiM

- Neka se Kadri Veselji ne veseli jer Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane ''Republike Kosovo'', ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, a on će biti srpski državljanin - poručili su iz Kancelarije za KiM.

Veselji je, naime, za tv T7 ustvrdio da nema mogućnosti za "promenu granica" u regionu ali bi, ipak, najviše voleo kada bi Kosovu pripale opštine juga centralne Srbije, Preševo i Medveđa, ako bi Srbija na to pristala, s tim da, kako kaže, "naša država nema šta da da Srbiji".

U saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima se navodi da Veselji može želeti i da zemlja Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno, kao što nisu realni ni njegovi snovi o Preševu, Medveđi i Nišu, ili takozvanoj "velikoj Albaniji". 


- Kadri Veselji, inače poznat po tome što voli da preti ratom i otimanjem teritorija, treba da zna da nije mudro pretiti nasiljem, pogotovo ne jačem od sebe - navodi se u saopštenju.

Ukazuje se i da je nastupilo vreme dijaloga, u kojem se problemi, kako se navodi, ne rešavaju podmuklim napadima iz potaje, što njemu kao nekadašnjem komandantu terorističke OVK možda nije lako da razume, ali vremena će biti i za suočavanje sa realnošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (105)

Loading
Kosta

22.03.2018 11:14

Ovaj Veselji ne zna sta prica.

delije1389

22.03.2018 13:55

@Kosta - Dali moze neko da mu skine osmeh sa lica.

Branko

22.03.2018 11:16

Veselji je dobio kratak i jasan odgovor....Ćeraćemo se još...

Gaga

22.03.2018 11:39

@Branko - Cesace se i to dobro.