DRAMA U PRIŠTINI! Šta se zaista dešava sa uhapšenim medicinskim radnicima u Prištini?

Autor:

Vesti

31.01.2024

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirujuće hapšenje medicinskog osoblja u Prištini

DRAMA U PRIŠTINI!  Šta se zaista dešava sa uhapšenim medicinskim radnicima u Prištini?

Foto: Printskrin/youtube


Suprug uhapšene doktorke, Dragan Mirić, izražava zabrinutost zbog hapšenja njegove supruge i njenih kolega. On ističe da već skoro 12 časova čekaju ispred policijske stanice, bez ikakvih informacija o njihovom statusu. Posebno ih plaši nedostatak kontakta sa uhapšenima, kao i izjava Ministra unutrašnjih poslova Dželjal Svećla da su "ugrozili bezbednost Kosova".

"Reći ću da skoro celi dan i evo uveliko i noć prolazi, dreždimo ispred policijske stanice u Prištini čekajući da dobijemo bilo kakav odgovor ili informaciju zašto i zbog čega su odvedeni u policijsku stanicu i zašto nama članovima porodica ne daju bilo kakvu informaciju", rekao je on za Telegraf.


Nelegalne medicinske usluge i upad u ambulantu

Prema navodima tužilaštva u Prištini, medicinsko osoblje se sumnjiči za pružanje nelegalnih medicinskih usluga u ambulanti Doma zdravlja Priština. Ovo hapšenje je izazvalo veliku zabrinutost među članovima porodica uhapšenih, ali i u široj javnosti.

Reakcije i nada porodice

Dragan Mirić izražava nadu da će savest onih koji su izdali naredbu za hapšenje medicinskog osoblja proraditi, te da će shvatiti da ovi radnici nisu ugrozili bezbednost Kosova pružajući zdravstvene usluge pacijentima, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Njegove reči odražavaju očaj i strah porodica uhapšenih medicinskih radnika.

Ovo hapšenje izaziva veliku pažnju javnosti, posebno zbog optužbi za pružanje nelegalnih medicinskih usluga, kao i izjave da su ugrozili bezbednost Kosova. Porodice i kolege medicinskog osoblja nastavljaju da čekaju na informacije i nadaju se pozitivnom raspletu ove situacije.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading