Brnabić i Išik: Odnosi dve zemlje u stalnom usponu

Autor: alo.rs

Vesti

20.03.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić i potpredsednik turske vlade Fikrij Išik konstatovali su da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu zahvaljujući iskrenoj težnji obe strane za stalnim unapređenjem političkog dijaloga.

RepublikaFoto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije
Ana Brnabić i Fikrij Išik

Brnabić je u razgovoru s Išikom podsetila da je od posebnog značaja bila poseta predsednika Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma. 

Ona je istakla i značaj uspostavljanja trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske i ocenila da je trilaterala veoma važan mehanizam saradnje, koji daje snažan signal privrednicima sve tri strane. 

Potpredsedniku Išiku zahvalila je na podršci za izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo, a gost je ukazao na važnost koju Turska pridaje odnosima dve države, ističući da je Srbija za Tursku ključna zemlja regiona. 

RepublikaFoto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

O tome svedoči, prema njegovim rečima, i veliki broj turskih investitora koji posluje u Srbiji. 


Išik je zaključio da veliki potencijal za saradnju postoji u oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, saobraćaja i infrastrukture. 

Na sastanku je zaključeno da je turizam oblast koja je u stalnom usponu i da je u protekloj godini zabeležen porast turističkih dolazaka u obe zemlje. 

Zbog toga su sagovornici saglasni da je potrebno da se poveća broj avio-linija između dve države. 


Brnabić je ocenila i da saradnja u oblasti obrazovanja i kulture između valda dve zemlje daje dobre rezultate i izrazila zadovoljstvo zbog saradnje na restauraciji objekata od istorijske i kulturne važnosti za oba naroda, navedeno je u saopštenju iz kabineta premijerke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Lea

20.03.2018 12:50

Jacanje odnosa dve zemlje.

Pijacar

20.03.2018 13:32

Turska je sve jaca i jaca zato mi moramo da budemo u dobrim odnosima.

Pijacar

20.03.2018 13:33

Turska ima puno uticaja na Balkanu. Dobri odnosi su imperativ.

Srpski delija

20.03.2018 15:25

Od izuzetnog je znacaja da odrzavamo dobre odnose sa Turskom. To je jedna od trenutno najuticajnijih zemalja na Balkanu i njihova podrska nam je dobrodosla.