VUČIĆ PREDVIDEO! Đilas se povlači u ilegalu, dok se ne reši kosovsko pitanje

Autor: alo.rs

Vesti

19.03.2018

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas će se, po svemu sudeći, na predlog svojih savetnika povući u medijsku ilegalu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dragan Đilas odlazi u miru

Naime, marketinški stručnjaci preporučili su mu da bi bilo pametno da se preterano ne oglašava dok je u javnosti aktuelno rešavanje kosovskog pitanja, saznaje Alo iz dobro obaveštenih opozicionih krugova.

- Otkad se vratio u politički život, Đilas je vešto izbegavao da priča o Kosovu. To je bilo i te kako vidljivo tokom njegovih televizijskih gostovanja, ali i na društvenim mrežama, gde se izjašnjavao o svemu i svačemu - objašnjava izvor i dodaje da je i tokom gostovanja na televizijama o Kosovu pričao samo kada su ga pitali.

- Nikada nismo čuli njegov stav o situaciji na KiM, već je Kosovo pominjao samo kada je komentarisao ubistvo Olivera Ivanovića - navodi izvor i dodaje i da su Đilasu savetovali da ne pominje previše tu temu jer je nepopularna i da je bolje da taj vruć krompir ostavi u Vučićevim rukama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić je predvideo Đilasov odlazak, zbog pitanja Kosova

Drugi problem koji utiče na popularnost Dragana Đilasa, bar po mišljenju njegovih savetnika, jeste njegov izuzetno problematičan odnos prema pojedinim medijima, koje on proteruje sa konferencija za novinare.

- Đilasovo ponašanje prema pojedinim medijima je nedopustivo - ne pušta ih na svoje konferencije za štampu, a ne libi se ni da ih vređa. Tako sam određuje ko je novinar, a ko nije. Takvo ponašanje i te kako utiče na njegov rejting - objašnjava  izvor.

Podsećanja radi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana kazao da zna o čemu je bilo reči na sastanku dela opozicije s američkim diplomatom Vesom Mičelom. Kako je objasnio, na sastanku je glavno bilo sledeće:

- "Pustite Vučića", što je inače najpokvarenije, "da reši kosovski problem", jer svi znaju da ono mora da dobije nezavisnost, "dajte Vučiću vruć krompir", a onda ćemo mi njega da srušimo na tome, ali nećemo da diramo u tu odluku.

Prema njegovim rečima, problem je što takvi ne doživljavaju državu kao svoju, već samo razmišljaju o tome kako će da sednu u fotelju i dočepaju se kase.

- Neka oni rade svoj posao, njima su privatni i partijski interesi uvek ispred interesa države Srbije, a moj je da štitim državu - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (110)

Loading
Dule

19.03.2018 09:46

Djilas bezi od odgovornosti.

hani

19.03.2018 12:48

@Dule - Uvek je bezao od odgovornosti.

Rade

19.03.2018 09:48

Kukavičko ponašanje Djilasa.

jana

19.03.2018 12:49

@Rade - On je jedna velika kukavica od coveka.