"MILOŠEVIĆ JE SAHRANJEN KAO PAS, a stručnjaci neka razmišljaju o podizanju spomenika"

Autor:

Vesti

18.03.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović iznela je svoje viđenje inicijative da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik. Ona je navela da je Milošević nije sahranjen kako dolikuje predsedniku države, a što se tiče spomenika o tome bi trebalo da razmišljaju stručnjaci.

Slobodan Milošević je sahranjen u dvorištu porodične kuće

Upitana kako gleda na to što SPS, kao koalicioni partner SNS-a, insistira na podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću, Mihajlović kaže da "građani pamte rat, nemaštinu, nesreće, sukobe, nasilje i sve što smo doživeli u njegovo vreme", i da smatra da bi umesto spomenika možda primerenije bilo videti kako da se on dostojno sahrani.

- Milošević jeste bio predsednik Srbije i makar zbog toga nije zaslužio da bude sahranjen kao pas ili mačka u dvorištu kuće njegove supruge. A onda neka istorija, stručnjaci, instituti, SANU daju realnu ocenu Miloševićeve vladavine, koja će poslužiti nekoj novoj vladi da odluči treba li ovaj čovek da dobije spomenik", kaže Mihajlović za medije.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Zorana Mihajlović

Smatra i da za podizanje spomenika ima zaslužnijih, poput kralja Aleksandra Karađorđevića, koji u Francuskoj gde je ubijen ima dva spomenika, a u Srbiji nijedan, prenosi mondo.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading