MIŠKOVIĆ POKUŠAVA DA SPREČI STRUČNJAKE DA GOVORE ZA SRPSKI TELEGRAF

Autor: A. V. MARKOVIĆ

Vesti

16.03.2018

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik "Delte" Miroslav Mišković preti stručnjacima zbog izjava o svojoj firmi "Juhor" i prodaji pašteta sa isteklim rokom. I to mu nije prvi put, već na isti način reaguje na svaku izjavu za medije koja mu se ne sviđa.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

Proteklih dana Srpski telegraf objavio je seriju tekstova o skandaloznoj prodaji ćurećih pašteta delikata u "Juhorovoj" prodavnici na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice. Jedan od sagovornika bio je i stručnjak za tržište Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije. On je potvrdio grešku "Juhora" i naveo da su prodajom pašteta sa isteklim rokom oštetili konkurenciju i ugrozili zdravlje građana. Zbog ovih reči bio je izložen pretnjama.

Nedimović: Predložićemo sudu da pribavi video-zapis iz "Juhorove" prodavnice

- Iz "Delta holdinga" prete mi svaki put kada vaš ili bilo koji drugi list objavi moj komentar koji im se ne dopada. Čim novine izađu u prodaju, meni istog dana stigne pismo od njihovog advokata u kom se zahteva da tražim od novina demanti mojih reči. Ukoliko to ne učinim, poručuju mi, razračunaćemo se na sudu. To su blefiranja jer nijednom dosad nismo stigli do suda, a ja nikada od medija nisam zahtevao demanti kad sam govorio istinu - objašnjava Papović.

On navodi da mu povremeno slične pretnje stižu i iz još nekih kompanija kada daje negativne komentare o njihovom poslovanju, ali iz "Delte" ubedljivo najviše.

- Oni prete zato što se plaše. Svesni su da sam rekao istinu, a da su oni pogrešili, zato i ne stižemo do suda. Kada sam prvi put rekao da nisu smeli da prodaju paštete sa isteklim rokom, stiglo mi je pismo njihovog advokata. Samo ukazujem na greške u nečijem, u ovom slučaju "Deltinom" poslovanju, a oni prete - ističe Papović.

U međuvremenu, veterinarska inspekcija prikuplja dokaze kako bi sastavila predmet protiv "Juhora".

- Verujemo svima koji su kupili paštete sa isteklim rokom. Ipak, nismo zatekli paštete na rafu, već u magacinu, ali iz dana kada su bile u prodaji mora postojati video-zapis, pa ćemo videti da li će sudija da ga zatraži - kažu u inspekciji.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović takođe naglašava da će slučaj doći do suda:

- Video-zapis iz "Juhora" može da traži samo sud u prekršajnom postupku. Možemo da predložimo sudiji da ga zatraži, što ćemo i učiniti. Tako sve može da se dokaže.

Srpski telegraf je od "Juhora" tražio video-zapis sa kamera za ceo dan 7. marta, ali odgovor nismo dobili. 

Hronologija

1. mart 

"Juhor" u prodavnici u Vlajkovićevoj nudi na akciji paštete kojima se bliži istek roka trajanja po ceni od 9,99 dinara

7. mart 

Čitaoci javljaju redakciji Srpskog telegrafa da u "Juhoru" prodaju ćureće paštete kojima je istekao rok

7. mart 

Novinarka našeg lista kupuje delikata ćureće paštete kojima je rok istekao 5. marta na akciji "2 plus 1 gratis" i uzima fiskalni račun

7. mart 

Srpski telegraf šalje pitanja "Juhoru", a zatim i "Delta holdingu", u čijem sastavu ova firma posluje

7. mart 

Slučaj prijavljujemo telefonski veterinarskoj inspekciji, koja izlazi na teren i sporne paštete nalazi u magacinu, gde su očigledno sklonjene posle naših pitanja

9. mart 

"Delta holding" negira da su prodavane paštete sa isteklim rokom

9. mart 

Srpski telegraf od "Juhora" traži video-zapis iz njihove radnje u Vlajkovićevoj (kamere postoje) na kom bi se sve lepo videlo, ali ne dobijamo nikakav odgovor

13. mart 

Veterinarska inspekcija sa dokazima koje su im priložili naši novinari pokreće istražne radnje i sastavlja predmet za sud

14. mart 

Mišković šalje pismo ministru kulture i informisanja i "traži zaštitu od kampanje Srpskog telegrafa"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading