APEL PREDSEDNIKA: Žene, kao boga vas molim, rađajte decu!

Autor: Republika

Vesti

16.03.2018

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nova radna mesta, kao i autoput koji sledi, industrijska zona i oživjavanje Kuršumlisjke banje su ono što će doprineti boljem životu u Toplici, ali ipak imam jednu posebnu molbu za žene Toplice i cele Srbije: Kao boga vas molim, rađajte decu. Posebno se obraćam ženama junačke Toplice. Jer ako se nastavi ovaj trend, za par godina uvozićemo radnu snagu", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvarajući novi pogon američke Kompanije "Biz link" u Prokuplju.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Vučić na otvaranju novog pogona kompanije Biz link

On je dodao da je sve manji broj dece u Srbiji njegova noćna mora.

Ova fabrika koja ima 350 zaposlenih proširila je proizvodne kapacitete i napravila novu halu, pa je planirano u naredne dve do tri godine da se uposli još 450 radnika.

- Rekao sam direktoru Kristoferu Loku da je i to malo. Mi kao država maksimalno ćemo podržati njihovo poslovanje, ali da uposle i više od toga- naglasio je u svom obraćanju Vučić, koji ej otvorio novi pogon fabrike.

Ovom prilikom on je istakao da Toplica i Prokuplje kao centar okruga sve više gubi stanovništvo i da se taj trend pod hitno mora zaustaviti.

- U Toplici trenutno u sve četiri opštine ima manje od 86. 000 ljudi. To je manje stanovnika nego što ima Podujevo. To je za mene užasno teško da prihvatim. Autoput Niš- Priština, mada svi izbegavaju reč Priština, je razvojna šansa. Vlada Republike Srbije pomoći će i otvaranju nove industrijske zone u Prokuplju, oživljavanju Kuršumlijske banje kod Kuršumlije, ali predstavnici ovog kraja moraju da izađu sa konkretnim projektima. Ova fabrika je napredak, ne smao za ovaj kraj, već i za čitav region i drago mi je što sam danas na ovom mestu - dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Promo foto

"Biz link" se bavi proizvodnjom kablova za kućne aparate i otvoren je 2017. godine. Do tada je bio divizija nemačke Kompanije "Leoni" koja ima centralnu fabriku u Prokuplju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podvukao je da će 2018. godine biti treća godina zaredom sa suficitom u budžetu.

- Takvu situaciju nismo imali od Drugog svetskog rata. Ove godine nas očekuje i drastično povećanje penzija, a radićemo i na jačanju privatnog sektora - najavio je Vučić.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (81)

Loading
mara

16.03.2018 14:06

Ozbiljna molba jer fabrika je sve više

ana

16.03.2018 14:09

Treba raditi na podsticanju nataliteta u Srbij.

nedact

16.03.2018 14:10

Odlicna vest za Srbiju!

ivana

16.03.2018 14:14

U Topolicam se otvorila fabrika.