BOLNE TAČKE SRBIJE - NATALITET I KOSOVO!

Autor:

Vesti

16.03.2018

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Prokuplju, nakon svečanog otvaranja novog proizvodnog pogona kompanije BizLink, da mu je krivo što neki pokušavaju da "objasne kako je Srbija mafijaška država sa najviše ubistava u istoriji", pa od "drveta ne vide šumu".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vučić u Prokuplju

On je podvukao da je 2017. godine izvršeno 76 krivičnih dela ubistava, što je 3 puta manje nego "idealne 2001. godine", kao i da je "nemoguće ljudima koji mrze i čijim političkim interesima tako odgovara, bilo šta objasniti".

- Ne vredi, tim gore po činjenice ako im se ne dopadaju. Danas ne valja kada imate 3 puta manje ubistava? Ni to nije dovoljno, težimo da bude još manje. Ali i to je najniži procenat u celoj Evropi - uzvratio je Vučić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Broj ubistava pao za tri puta u odnosu na 2001. godinu

On se osvrnuo i na tvrdnje pojedinih medija da premijerka Brnabić ima veze sa pojedinim tajkunskim tokovima i "malteškim papirima", saznaju beogradski mediji.

- Kriva je Ana što je bila direktor firme koja je poslovala u skladu sa zakonom, plaćala porez? Kakve veze ima ona s time - pitao je predsednik.

Vučić je prokomentarisao i to što su nepoznata lica ponovo sipala deterdžent u fontanu na Slaviji, istakavši da se nada da će biti otkriveni i uskoro zbog učinjenog i kažnjeni.

- Neka uništavaju u svojoj kući nešto, a ne ono što smo svi mi odvajali da bi nam grad bio lepši? To se zove politika "Mi smo kreteni", a ako to može da dobije neke političke poene, ja nemam ništa protiv - ocenio je on.

Vučić je dodao da su nizak natalitet i pitanje Kosova dva najveća problema sa kojima se Srbija danas suočava, ali i dodao da će država raditi na ohrabrivanju privatnog sektora kako ljudi težili zapošljavanju u njemu pre nego u javnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (77)

Loading
Gaga

16.03.2018 12:47

Delikatne teme, neka rešenja se moraju naći.

Miki

16.03.2018 12:51

Moramo poraditi na tome da zadrzimo mlade.

sasa

16.03.2018 12:53

Dva ni malo jednostavna problema

miki

16.03.2018 12:58

Posle mnogo godina zivot u Srbiji je mnogo bolji zahvaljujuci Vucicu!