RADETI I JOJIĆU ĆE SE SUDITI U SRBIJI?!

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2018

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odlučio je da je moguće da se funkcionerima Srpske radikalne stranke, Vjerici Radeti i Petru Jojiću, sudi u Beogradu, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Vjerica Radeta

Ovaj sud je, posle mesec dana razmatranja propisa, zauzeo stav da su ispunjene zakonske pretpostavke da Srbija od Haškog tribunala, odnosno od Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, preuzme postupak koji se vodi protiv dvoje radikala zbog nepoštovanja Tribunala.

O tome će Ministarstvo pravde ovih dana obavestiti sud u Holandiji, navode Novosti.

Prema proceduri, nakon što dobiju potvrdnu odluku od Srbije, sudija u Mehanizmu, kojeg odredi predsednik Teodor Meron, treba da donese odluku o prosleđivanju predmeta u Beograd.

Tribunal u Hagu podigao je pre nekoliko godina optužnicu protiv Radete i Jojića zbog nepoštovanja suda, jer su, navodno, u postupku protiv Vojislava Šešelja pretili jednom svedoku i nudili mu mito.

Po gašenju tribunala, predmet je preuzeo Mehanizam, a kako je Viši sud u Beogradu pre dve godine doneo pravosnažnu odluku da nema zakonskog osnova za izručenje, Mehanizam je početkom februara zatražio mišljenje od Srbije da li je spremna da preuzme postupak, navode Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading