TADIĆ BI DA MU ĐILAS SPASI POLITIČKU KARIJERU

Autor: tanjug

Vesti

14.03.2018

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opozicionog SDS, Boris Tadić, ocenio je danas kao dobru vest ideju bivšeg lidera DS Dragana Ðilasa o potrebi formiranja demokratskog opozicionog saveza, u cilju, kako navodi, očuvanja demokratske, moderne i razvojne Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Hoće ponovo sa Đilasom: Boris Tadić

Reagujući na Ðilasovu ideju, Tadić u izjavi dostavljenoj medijima kaže da to vidi kao pozitivan korak ka formiranju "opozicione političke organizacije".

Smatra da jedino takav savez može da se suprotstavi aktuelnoj vlasti, a pozitivnim vidi to što se, kako kaže, Ðilas slaže sa tim da bi trebalo da formiraju zajedničke organe i zaustave borbe za pojedinačne i stranačke interese. 

I ideja da takva organizacija nema jednog lidera je, kaže, u skladu sa njegovim višegodišnjim apelom da se prestane sa borbom za mesto "prvog na Titaniku".

Zamenik predsednika Nove stranke Aleksandar Stanković saopštio je danas da je ta politička opcija saglasna sa idejom bivšeg lidera DS Dragana Ðilasa o ujedinjenju opozicije.


U izjavi dostavljenoj medijima, Stanković kaže da je Nova stranka spremna da razgovara sa ostalim, kako navodi, iskrenim proevropskim partijama i pokretima.

Nova stranka, kaže Stanković, podržava zajedničku borbu za slobodne izbore i "konačno obaranje aktuelne vlasti".

Ðilas je ranije pozvao srpsku opoziciju da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (89)

Loading
Jovan

14.03.2018 17:40

Koliko je zilava ova zuta banda? Narod je pokazao na izborima da ih ne zeli, ali pokraden novac im omogucava da nam se smeju u lice.

ana

14.03.2018 17:42

Svi imaju isti cilj,a to je politička funkcija.

vanja

14.03.2018 21:31

@ana - ha,ha bivse sadasnje i buduce demokrate zeljne vlasti i moci

Snoopy Sarah

14.03.2018 17:49

Tadic i DJilas su isti, kao i ostala opozicija! Zato su tako i prosli na izborima! Narod ih je provalio!