STEFANOVIĆ: Spremni smo da uhapsimo BILO KOGA ako se dokaže da je umešan u ubistvo Ivanovića!

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je tužioca koji vodi istragu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića da ispita sve koji imaju bilo kakva saznanja o eventualnim pretnjama ubijenom srpskom političaru sa KiM, a koje su sada u domenu spekulacija, i poručio da je MUP spreman da uhapsi bilo koga ako se dokaže da je učestvovao u ubistvu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Stefanović o ubistvu Ivanovića

Stefanović je to rekao u parlamentu odgovarajući poslaniku SDS Marku Đurišiću, koji je pitao ministra da li je tužiocu rekao koga je Ivanović pre svog ubistva označio kao pretnju za svoju bezbednost kada je bio u BIA.

Ministar je rekao da se Ivanović nije obraćao MUP-u i da nema neposredna saznanja, ali je uz opasku da ne vode istragu političari, pozvao tužilaštvo da ispita sve koji imaju bilo kakva saznanja o tome.

- Ko god da je učestvovao u ubistvu Ivanovića treba da ide na hiljadu godina robije... Nama nije problem da uhapsimo bilo koga ako se obezbedi dokaz da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela. Spremni smo da uhapsimo ubice Ivanovića, jer nam je stalo do pravde - poručio je Stefanović.

Đurišić je rekao da obećava da će kada se promeni vlast razotkriti i ko je ubio Ivanovića, kao što se u Sablji saznalo ko je i kako ubio Stambolića.

- Ubistvo Ivanovića se desilo u vašem mandatu, pre nekoliko nedelja i vi nemate odgovor na to. Vi i vaši mediji ćutite o tome i gledate da sakrijete tu svoju sramotu. Nećemo vam dati da to sakrijete. Obećavamo, kao što se u vreme Sablje saznalo ko je i kako ubio Stambolića, onog dana kada odete sa vlasti sve će biti razotkriveno - rekao je Đurišić.

Stefanović je na to odgovorio: "mnogo ranije ćemo mi saznati ko je sve učestvovao u raznim ubistvima u Srbiji kao što smo srećom saznali ko je ubio Ranka Panića, ali vas nije interesovalo godinama ko je ubio Ranka Panića".

- Ni Borisa Tadića, ni sve ostale... baš ga je bilo briga. Mi za Olivera Ivanovića pitamo svakoga dana. Naši istražni organi se susreću sa svima koji mogu da dovedu do otkrivanja - rekao je Stefanović.

Navodeći slučaj ubistva Ranka Panića, Stefanović je rekao da je u tom slučaju "s državnim potpisom ubijan čovek koji se usudio da misli drugačije u Srbiji", te poručio: "Dok smo mi na vlasti, neće se ubijati ljudi u Srbiji zbog drugačijeg političkog mišljenja i dok imamo mogućnost da utičemo na to u Srbiji će vladati normalna atmosfera".

Kako je primetio, očigledno je da Đurišić ima neka saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, te se, dodao je, nada da ih je podelio sa tužilaštvom, jer je u protivnom učesnik u krivičnom delu.

- Ako nije onda je ovo politička tirada, floksula koja ne znači ništa koja je isprazna kao i tekst amandmana "briše se" - naveo je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (76)

Loading
Zove

14.03.2018 16:32

MUP je spreman da uhapsi svakog za koga se dokaže da je učestvovao u ubistvu Ivanovića.

Sima

14.03.2018 16:32

Naša policija vredno radi na rasvetljavanju ovog slučaja,a zna se ko koči.

jaca

14.03.2018 16:34

Sve pohvale za nasu policiju!

Draga

14.03.2018 16:35

Bez izuzetka, ko god da je ucestvovao u ubistvu Ivanovica treba da odgovara za zlocin!