SRETENOVA POSLEDNJA ŽELJA JE ŠOKIRALA SELO: Tajna koju krije selo Krajkovac otkrivena!

Autor:

Vesti

04.12.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodična tradicija i poslednja želja Sretena Rakića su glavni razlozi zbog kojih se njegov grob nalazi u dvorištu porodične kuće u selu Krajkovac.

SRETENOVA POSLEDNJA ŽELJA JE ŠOKIRALA SELO: Tajna koju krije selo Krajkovac otkrivena!

Foto: Printscreen/Instagram/Niškevesti

 Naizgled neobična slika za posetioce, ali za meštane ovo je priča koja traje još od 1969. godine.

Vlasta Rakić, unuk pokojnika, ističe da je ovo bila dedina želja koju su svi poštovali, posebno jer je to bio vikend kada je opština bila zatvorena, pa su morali sami da organizuju sahranu.



Porodična tradicija



Vlasta Rakić ističe da porodica i danas održava tradiciju paljenja sveća na dedinom grobu u dvorištu, ali takođe posećuju i seosko groblje gde su sahranjeni ostali članovi porodice. On naglašava da bi i danas, da se ponovno odlučuju, izabrali isto mesto za dedin grob, jer je to bila njegova izričita želja koju je neophodno poštovati.


Prihvatanje neobičnosti



Iako je na početku bilo neobično imati grob u dvorištu, danas meštani to prihvataju kao normalno, dok su iznenađeni samo posetioci koji prvi put dolaze u selo. Vlasta Rakić objašnjava da su morali da ispoštuju dedinu želju, čak iako je to izazivalo čuđenje kod komšiluka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

 


Neobična priča sela

 



Za one koji nisu meštani, ovo može delovati kao neobična priča, ali za Krajkovčane je to samo još jedna od mnogobrojnih priča koje čini njihovo selo posebnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading