TAJNA AKCIJA U NATO: Kako je general Milanović uspeo da izazove sukobe i sazna istinu

Autor:

Vesti

29.11.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Jovan Milanović, poznat po uspostavljanju redovnog i efikasnog obaveštajnog rada, bio je među prvima koji su shvatili pravac događaja i agresiju na SR Jugoslaviju.

TAJNA AKCIJA U NATO:  Kako je general Milanović uspeo da izazove sukobe i sazna istinu

Foto: youtube.com/ Fond Strateske Kulture

 Kvalitetne informacije koje je posedovao omogućile su mu da uvidi zatrovanost zapadne propagande među visokim ličnostima u NATO institucijama. Odlučio je da pokuša da promeni njihovo shvatanje događaja na KiM i izazove sumnju u zapadnu "istinu". Ova akcija je imala za cilj da izazove dileme i sukobe mišljenja u Komandi NATO pakta, kako bi ometao donošenje konačne odluke o agresiji na SRJ.



**Raspolaganje kvalitetnim informacijama i nova obaveštajna operacija**



General Milanović je svojim obaveštajnim radom uspeo da proširi obaveštajnu mrežu i stvori šansu da utiče na donošenje odluka.

Odlučio je da "napravi haos" u NATO i saznao je za duboke podele u odlukama o agresiji na SRJ. Uz pomoć studije Instituta za geostrateška istraživanja, uspeo je da produbi antagonizam među visokim ličnostima Alijanse, što je dovelo do žestokih rasprava i narušenog međusobnog poverenja.



**Efekti "ubacivanja" studije u institucije NATO pakta**



General Milanović je napravio pometnju u NATO institucijama i uspeo je da identifikuje visoke ličnosti koje se suprotstavljaju agresiji, što su bile potencijalne buduće informacije u obaveštajnoj mreži. Takođe, Beograd je bio informisan o efektima neslaganja u NATO-u, što mu je omogućilo političku i diplomatsku ofanzivu.

Foto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY

Jovan Milanović

 


**Uvlačenje Binela u obaveštajnu mrežu "Olimpik"**



Milanović je uspostavio lični kontakt sa francuskim generalom Virotom i majorom Pjer Anri Binelom, čime je proširio svoju obaveštajnu mrežu. Kroz neformalne kontakte i razmenu informacija, uspeo je da sazna više o stavovima i planovima visokih ličnosti u NATO.



**Pravi NATO jastrebovi**



Studija Instituta za geostrateška istraživanja omogućila je generalu Milanoviću da identifikuje prave "jastrebove" u NATO-u, kao i njihove satelite u okruženju, čime je stekao važne informacije za kreiranje međudržavne politike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading