ĐURIĆ: Srbija će pomoći Srbima na Kosovu koji su pogođeni poplavama

Autor: Tanjug

Vesti

11.03.2018

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da će država Srbija pomoći svom narodu na Kosovu i Metohiji koga su ovih dana zadesile poplave.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ekipe su na terenu, komisije potpisuju, kaže Ðurić i ističe da će država Srbija nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli.

- Naravno, formirali smo, iako ovo nije oblast u kojoj imamo punu nadležnost, jedan štab za vanredne situacije, koji nastoji da te probleme reši i mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava - rekao je Ðurić u Prilužju, nakon donacije terenskog vozila Centru za socijalni rad u tom mestu.

Taj kraj, kako je rekao, nažalost ovih dana pogodile su poplave, izlili su se i Sitnica i Lab, te su kuće ozbiljno ugrožene, a nekima je voda provalila u podrume.


- Oko 120 kuća samo u ovom kraju je ugroženo, mi radimo, i juče i danas ekipe su na terenu, komisije potpisuju, država Srbija će nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli. Mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava. Kancelarija obilazi ovih dana, svakako ćemo se pozabaviti tim problemom - jasan je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
milica

11.03.2018 13:44

To je naša obaveza da pomognemo naš narod

da

11.03.2018 13:47

Uvek smo im pomogli

robinhude84

11.03.2018 13:50

Srbija uvek pomaze svom narodu!

Miloš

11.03.2018 13:53

Aktuelna vlast pomaže ljudima koliko je moguće u kritičnim situacijama. Sve pohvale!