UPUTIO ZVANIČAN ZAHTEV: Zukorlić traži molitveni prostor u Skupštini Srbije

Autor: Republika

Vesti

09.03.2018

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Muamer Zukorlić ponovo je zatražio da se muslimanima u parlamentu obezbedi molitveni prostor i podsetio da je pre nekoliko meseci o tome uputio formalni zahtev predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković.

RepublikaFoto: Tanjug/Bošnjačka demokratska zajednica
Muamer Zukorlić

On je kazao da je njegov zahtev u skladu sa ustavnim i zakonskim odredbama o slobodi vere.

- Mi muslimani pet puta dnevno obavljamo molitvu i u prilici smo da odlaskom u molitvene prostore izvan Skupštine napuštamo radno mesto. Gubimo priliku da sudelujemo u radu i ne uspevamo da završimo obaveze koje smo preuzeli od onih koji su nas birali - rekao je Zukorlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
šumar

09.03.2018 18:51

Da vas podsetim gospodine Zukorliću da je Zakonom o radu predvidjena petodnevna radna nedelja po 8 časova dnevno. Svako neopravdano napuštanje radnog mesta povlači odgovornost i sankcjije, a napuštanje radnog mesta radi klanjanja nije opravdano. Klanjajte se pre radnog vremena i posle radnog vremena a može i za vreme pauze za doručak. I još nešto radni narod Srbije izdvaja znatna sredstva za tvoju platu koju tvi trebate da opravdate vašim radom a ne klanjanjem. Dalje želim da vam kažem da Skupština Srbije nije džamija. Šta bi se desilo kada bi se u Skupštini svi krstili i klanjali po ceo dan, ko bi radio. Ako vam se ne svidja vratite mandat i vratite se odakle ste došli.

buntovnik

09.03.2018 22:07

Religija odnosno crkva i drzava su odvojeni zato skupstina ne moze biti prostor za upraznjavanje verskih obicaja. Dokle bre vise svi imaju veca prava u Srbiji od Srba.