CENE VIKENDICA I KUĆA NENORMALNO SKOČILE U OVOM SELU NAKON ŠTO JE EMIR KUSTURICA KUPIO PLAC: Selo je poznato i u KINI, a evo i kako se vezuje za PATRIJARHA

Autor:

Vesti

28.10.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turizam u selu Čurug doživljava pravi procvat, a time su i cene nekretnina naglo porasle.

CENE VIKENDICA I KUĆA NENORMALNO SKOČILE U OVOM SELU NAKON ŠTO JE EMIR KUSTURICA KUPIO PLAC:  Selo  je poznato i u KINI, a evo i kako se vezuje za PATRIJARHA

Foto: printscreen/Google Earth, Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, youtube/printsreen

Posebno su skočile cene vikendica, ali i kuća. Ovo selo, smešteno na desnoj obali Tise, postalo je poznato kao mesto gde je patrijarh Porfirije proveo deo svog života.

Međutim, nedavno je selo Čurug postalo poznato i u Kini, jer će novi autoput koji će povezivati Beograd, Zrenjanin i Novi Sad prolaziti blizu ovog sela. Ova vest je izazvala iznenađenje meštana, ali i oduševljenje, s obzirom na to da će to doneti nova poboljšanja infrastrukture.


Meštani Čuruga su navikli da se njihovo selo pominje u medijima, ali su iznenađeni što se za njih čulo čak i u Pekingu. Zdravko, čuruški penzioner, ističe da je Čurug najpoznatije selo u Srbiji, ne samo zbog autoputa koji će prolaziti u blizini, već i zbog poznatih ličnosti koje potiču iz tog mesta. Emir Kusturica je prvi napravio vikendicu u Čurugu, a selo su posetili i razni predsednici.

Meštani su zadovoljni što će novi autoput prolaziti u blizini sela, ali nisu sigurni tačno kuda će taj put ići i koliko će biti udaljen od njihovog mesta. Takođe, ističu da bi trebalo popraviti postojeću putnu mrežu, koja je trenutno dosta loša.

Novi autoput će doneti mnoge promene. Na trasi autoputa će biti izgrađeno 12 novih petlji, dva mosta preko Tamiša, jedan preko Tise i nadvožnjak preko železničke pruge kod Perleza. Petlje će se nalaziti u Ovči, Sefkerinu, Кovačici, Orlovatu, Ečki, Aradacu, Žablju, Кaću i Novom Sadu. Zrenjanin će imati tri izlaza na autoput. Dužina autoputa će biti 58 kilometara od petlje "Borča" do obilaznice oko Zrenjanina, i 45 kilometara od Zrenjanina do Novog Sada. Autoput će prolaziti kroz teritorije opština Beograd - Palilula, Opovo, Кovačica, Žabalj, kao i gradova Pančevo, Zrenjanin i Novi Sad.

Razvoj turizma u selu Čurug je doveo do skoka cena nekretnina. Vikendice su postale posebno popularne, a cene su se drastično povećale. Nakon što je Emir Kusturica kupio plac na Tisi, cene su još više skočile. Luksuznije vikendice su prodate po par stotina hiljada evra, dok su cene kuća u selu varirale od 30.000 do 200.000 evra.

Novi autoput će doneti rasterećenje saobraćaja na putu između Novog Sada i Zrenjanina, koji je često preopterećen. Osim toga, ovaj vojvođanski koridor će biti osnovna veza na pravcu sever-jug i predstavlja projekat od posebnog značaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading