PAO PRVI DOGOVOR IZMEĐU SNS I SPS!

Autor: Tanjug

Vesti

07.03.2018

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naprednjaci i socijalisti nastaviće saradnju na nivou Beograda. Iako nisu dogovoreni detalji saradnje, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, prema nezvaničnim saznanjima, načelno su se dogovorili da u sledećem mandatu nastave tamo gde su u prethodnom stali.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Odluka rukovodstava dve stranke da na izbore za gradsku skupštinu idu odvojeno pokazala se kao ispravna. SNS je ostvario ubedljivu pobedu, a i SPS je uspeo da pređe cenzus. Vučić, Dačić i Dragan Marković već su razgovarali, ali je zasada dogovoreno samo da gradonačelnik bude iz redova SNS, dok će se o ostalim funkcijama i detaljima tek razgovarati.

Izjave koje su juče davali funkcioneri ovih stranaka govore u prilog ovom saznanju. Prvi se oglasio predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović, koji je istakao da smatra da bi ta stranka trebalo da nastavi saradnju sa SPS i u naredne četiri godine.

- SPS, ukoliko to bude finalna odluka stranačkih organa, kao što ja verujem da hoće, i jednih i drugih, biće naš koalicioni partner. Mislim da je to dobro za Beograd - rekao je Stefanović.

On je istakao da su dve stranke dobro sarađivale u Beogradu u prethodnom periodu.

- Mislim da ta saradnja treba da se nastavi i u naredne četiri godine - rekao je Stefanović.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je da je u velikoj meri saglasan sa mišljenjem predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da ta stranka, uprkos ubedljivoj pobedi na beogradskim izborima, "ne treba da se izoluje" i da treba da formira većinu sa koalicionim partnerima sa republičkog nivoa, SPS-om.

Funkcionerka SPS Slavica Đukic Dejanović čestitala je SNS na pobedi na izborima u Beogradu. Ona je podsetila i na period kada je tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Aleksandar Vučić zvao SPS u koaliciju i ponudio im saradnju u vladi, što su oni i prihvatili.

- Vučić je rekao - vlada je bolja ako je šira, i ako je unutra i SPS - rekla je Đukić Dejanović, verovatno želeći da najavi ono što će se u narednim danima dešavati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
jela

07.03.2018 17:23

Bice odlicna saradnja i treba da se udruze

Valerija

07.03.2018 17:24

Tim koji pobeđuje nikada se ne menja!

minja03

07.03.2018 17:34

STARI PARTNERI I DALJE OSTAJU ZAJEDNO

minja03

07.03.2018 17:36

SPS I SNS OSTAJU U KOALICIJI ,ZAJEDNO SU JACI.