"ER SRBIJA" RAŠIRILA KRILA: Nacionalna kompanija obeležava deceniju rada

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

26.10.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj prevezenih putnika od početka godine premašio impozantnu cifru od 3,5 miliona.

"ER SRBIJA" RAŠIRILA KRILA: Nacionalna kompanija obeležava deceniju rada

Foto: Er Srbija

"Er Srbija", nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, juče je obeležila deset godina rada.

Naime, 26. oktobra 2013. kompanija je počela rad pod novim imenom i s novim vizuelnim identitetom. Tokom prve decenije, u potpunosti je transformisano poslovanje. Udvostručen je broj destinacija u mreži, tako da "Er Srbija" u putničkom i teretnom saobraćaju danas leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, u Severnoj Americi, Aziji i Africi. Uvedene su i tri interkontinentalne destinacije: Njujork, Tjenđin i Čikago.

Kompletno je obnovljena flota kompanije i trenutno je čine dva širokotrupna erbasa A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice erbas A320, kao i sedam turboelisnih ATR aviona za regionalne letove.

TRI PUTA VIŠE

Tokom nedelje u kojoj se obeležava jubilej kompanije, "Er Srbija" je premašila broj od 3,5 miliona prevezenih putnika od početka godine, a očekuje se da bi do kraja 2023. mogao da bude nadmašen i apsolutni rekord od četiri miliona prevezenih putnika u jednoj godini, što je više nego trostruko u odnosu na poslednju godinu pre pokretanja ove kompanije.

Republika

Foto: Instagram/Buducnostrbijeav

Kristofer Hil i Aleksandar Vučić

Između ostalog, nacionalna avio-kompanija uvela je u martu prvi direktan let za Čikago. Vrpcu su svečano presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki ambasador Kristofer Hil.

- Ovo je važan i veliki dan za nas, ovde ima mnogo novinara koji nisu ni rođeni kada je prestao da postoji let između Beograda i Čikaga pre 31 godinu. Danas je "Er Srbija" jedina kompanija u regionu kojom možete da letite u dva velika američka grada, odnosno Njujork i Čikago. Ne postoji ni bolja kompanija ni bolji grad za vezu sa SAD. Ako pogledate vreme u koje poleće avion, razumećete da on stiže u Čikago u najbolje vreme - rekao je Vučić tom prilikom.

On je zahvalio američkim partnerima što su "Er Srbiji" i u Njujorku i u Čikagu omogućili najbolje moguće uslove i što, kako je rekao, naša kompanija može da zadovolji interes svih ljudi iz regiona, da im obezbedi sigurnost, udobnost i veoma brz prevoz.

- Od Čikaga do Beograda leti se manje od 10 sati, a od Beograda do Čikaga nešto manje od 11 sati. To je neverovatna ušteda u vremenu, kada nema presedanja, 8.000 kilometara pređete za tako kratko vreme - istakao je Vučić.

IMALI STRPLJENJA

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ / nr

Aleksandar Vučić

Predsednik je dodao da je let Čikago-Beograd popunjen sve do 3. juna, a da za let Beograd-Čikago ima još mnogo mesta.

- Mi smo prve dve i po godine gubili novac na liniji Beograd-Njujork, dok je to danas najprofitabilnija linija. Imali smo dovoljno snage i strpljenja da izdržimo sve i danas je to bukvalno najuspešnija i najprofitabilnija linija. Verujemo da će to biti i s Čikagom i to za još manje vremena. To je velika stvar za nas - konstatovao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading