VOZAČI, BUDITE PAŽLJIVI: Nepovoljni uslovi na putevima

Autor: Tanjug

Vesti

06.03.2018

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slaba kiša i oblačno vreme širom zemlje stvaraju nepovoljne uslove za vožnju, potrebno je da vozači budu oprezniji i da smanje brzinu,poručuju iz Auto-moto saveza Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Oprezna vožnja neophodna je i kroz šumska područja, kao i kroz stenske useke i klisure, a posebno na putevima u planinskim predelima gde su pored odrona, mogući nanosi zemlje na putu.

Novonastala oštećenja u vidu rupa predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji ukoliko brzina nije prilagođena, a posebno u ovim danima intenzivnog topljenja snega, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu "Gostun", u među-zoni saobraćaj se od 05. marta posle 18:00 časova odvija uz pomoć svetlosne signalizacije naizmeničnim propuštanjem vozila.

Ekipe putara su na terenu i rade na uklanjanju preostale veće količine zemlje i kamena sa puta.

Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu "Horgoš" su 90 minuta, na prelazu "Batrovci" 240 minuta, a na prelazu "Šid" 120 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading