DEDA ĐURAĐ JE PRAVI CAR: Ima 89 godina, ali to ga nije sprečilo da se aktivira i pomogne komšijama

Autor:

Vesti

09.10.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam mnoge vlasti promenio i nadživeo, ali sam srećan što se sada baš brzo reagovalo, kaže Đurađ Vujanić

DEDA ĐURAĐ JE PRAVI CAR: Ima 89 godina, ali to ga nije sprečilo da se aktivira i pomogne komšijama

Foto: rina

Da su godine samo broj na svom primeru najbolje dokazuje i Čačanin Đurađ Vujanić, koji iako ima 89 godina i još malo ga deli od desete decenije, poseduje fascinantan mladalački duh kao da mu je godina bar upola manje. Ovom starini nije bilo teško da se izbori za bolji život svojih komšija, došao je na prijem građana kod gradonačelnika i izneo problem sa kojim se suočavaju meštani njegovog kraja.

- Koliko god da ima godina čovek ne sme da klone duhom, naravno da mi nije bilo teško da i ja budem jedan od onih koji će da ode i kaže šta nas muči, zarad boljeg života naših potomaka. Ja sam mnoge vlasti promenio i nadživeo, ali sam srećan što se sada baš brzo reagovalo i urađen nam je taj deo kanalizacione mreže, rekao je Đurađ.

Foto: rina

 

Entuzijazmom ovog čoveka bio je oduševljen i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, a ono što je bilo na lokalnoj samoupravi urađeno je na zadovoljstvo građana.

- Građani jednog dela Ljubića obratili su nam se iskazavši potrebu za fekalnom kanalizacijom, koja ovde nikada nije postojala. Uradili smo projektnu dokumentaciju, izdvojili 2.100.000 dinara uz budžeta Grada i rešili akutni problem u ovom delu grada, za nekih dvadesetak ljudi koji ovde žive, rekao je gradonačelnik Todorović.

Osim radova u Ljubiću, punom parom brujale su mašine i u Mesnoj zajednici Preljina, gde je asfaltirana saobraćajnica koju su meštani ovog dela Preljine nazivali Stara pruga. Novac za ovu investiciju je, na zahtev Grada Čačka, obezbidila Vlada RS preko javnog preduzeća „Putevi Srbije“, u iznosu od oko osam miliona dinara.

Foto: rina

 

-Put od „Radovanja“ ka firmi „Uniplast“ uvek je bio makadam i „slepa“ ulica. Skoro četiri godine smo rešavali imovinsko pravne odnose. Kada smo uspeli to da završimo, rekonstruisali smo i asfaltirali ovu saobraćajnicu, u dužini od 720 metara, i sada ona izlazi na državni put IB 22. Rekonstrukcija ove saobraćajnice je od velikog značaja za meštane ovog dela grada, koji je veoma naseljen, sa više od 40 domaćinstava – rekao je gradonačelnik Todorović.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading